Montale Crystal Flowers – parfümkritika vendégszerkesztőtől

A zseniális Pierre Montale fantasztikus alkotása ez a parfüm. A legfinomabb és legnemesebb rózsaillat, amit egy parfüm reprezentálhat. A rózsaillat nem tolakodóan és nem töményen van jelen benne, ez az illat maga a megtestesült nőiesség.

Ha becsukom a szemem, egy csodálatos, végtelennek tűnő rózsakertben érzem magam, körülöttem minden csupa-csupa rózsaszín. De közel sem az a rózsaszín, amit ehhez a színhez általában társítani szoktunk. Ez nem a cuki, bájos, vattacukros rózsaszín, hanem nemes, lágy és fenséges, azt az életérzést képviseli, amit egy nemes hölgy, egy hercegnő jelenít meg. Az illat megalkotója szívesen használ orientális összetevőket a parfümjeihez, számos remekművét arábiai uralkodók, hercegnők és különféle méltóságok számára készítette. Ezt a csodálatos rózsaillatot ámbrával, mósusszal és egy kis vaníliával kombinálta, ezért érezzük azt, mintha az Ezeregyéjszaka meséiben lennénk, ez ad igazi tartalmat ennek az illatnak. Olyan, mintha folyamatosan álmodnánk. Mesés és misztikus, elegáns és valami puha melegség öleli körül viselőjét.

Crystal Flowers
Crystal Flowers

Az orientális-rózsás illatok kedvelőinek kötelező darab. Ám sokan a keleties jellegű parfümöket, töménynek, nehéznek, fullasztónak találják. Ebben az illatban itt van a fordulat, mert a rózsa, ámbra, mósusz és keleti virágok mellé friss, üde mandarin került . A mandarin illat pedig felfrissíti az egész kompozíciót. Olyan összetett illat ez, amit egyszerre érzünk édesnek és frissnek, mely igencsak különleges és eltér a megszokottól.  A friss mandarint még a gyöngyvirág egészíti ki, ami a tavasz felszabadult vidámságát hozza. Szinte látjuk, érezzük, ahogy újjáéled a természet, minden csupa virág és napsütés. Színtiszta öröm, minden összetevőjével az élet szeretetét hirdeti.

A Crystal Flowers nem a hétköznapok illata, különleges, alkalmi, ünnepi jellegű. Az egyetlen, ami nem feltétlenül tükrözi ezt az illatot, az a neve. Ehhez a névhez egy vizes jegyekkel átszőtt, légies virágillatot képzelek el (pl. mint a L?eau de Chloé). Talán a Rose Intense vagy Arabian Rose nevek jobban illettek volna hozzá, na de ahogy az illatok, úgy a hozzá társított élmények, érzetek is szubjektívek, így mindenkinek mást és mást jelent.

Szilvi



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter