Michael Kors Gorgeous! – parfümkritika

Érdekes, nemrég döbbentem rá, hogy Michael Kors parfümöm még nem is volt..mostanáig. A Notino jóvoltából kipróbálhattam az új Michael Kors Gorgeous! női parfümöt. Napokig viseltem, teszteltem (ezt a részt de szeretem), és most megosztom veletek tapasztalataimat.

Nézzük először, hogyan is szól a hivatalos leírás:

“A nők és a magabiztos női szellem ünnepe a Michael Kors Gorgeous! Eau de Parfum. Egy merész virágos-fás illat, amely tudja, hogyan kell belépőt csinálni. A klasszikus, buja fehér virágcsokrot teljesen modern módon újraértelmezve, a Michael Kors Gorgeous! egy teljesen új kombináción keresztül kel életre, amelyet füstös dohányharmónia és erőteljes fás finálé egészít ki. Az optimizmus és a könnyedség kombinációja, két egymást kiegészítő tulajdonság, amelyek a Michael Kors nőt képviselik. Ez az erőt adó és élénkítő illat megragadja a női önbizalom lényegét és annak fontosságát, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben.”

Fehér virágok, fás jegyek maszkulin felhangokkal. A girlpower jegyében született illat egyértelműen korunk (2020-as évek) parfümtrendjét lovagolja meg. Kezdjük az illatot baromi erős, száraz fás jegyekkel, amelyek már-már tolakodóan erőteljesek, dominánsak. Szórjuk meg egy nagy adag pipadohánnyal, de csak annyira, hogy ne hamutartó illatú legyen a kreálmányunk. Aztán vegyünk fehér virágokból álló akkordokat, nyomjuk tele vele az juice-t, legyen ez az egyensúly a pasis, “öltönyös” feeling és az elegánsan klasszikus, ügyvédnős képzet között. És voilá! megszületett a Gorgeous!

Pozitív attitűd, pompás megjelenés, az élet öröme? Kétség kívül korunk női már nem elégednek meg a cukorkás illatfelhővel, sokkal inkább élvezik a getlewoman vonalat, ahol egy nő is viselhet férfiasnak mondott jegyeket. Miért ne? Nincs ezzel baj, sőt! A Michael Kors Gorgeous! modern és feltűnő illat, bár nekem kissé agresszív. Néha a kevés több lenne: kevesebb tubarózsa és ylang-ylang, kevesebb dohánylevél és kevesebb fás jegy. Az én orromnak ez kifinomultabb lenne. De ha New York utcáit szelném trendi kosztümben és épp egy tárgyalásra tartanék, nos a Gorgeous! remek választás lenne. Olvastam pár véleményt, ahol könnyed, friss illatként aposztrofálták. Én egyáltalán nem nevezném annak. Bár a fejjegyekben lévő narancsvirág és tubarózsa látszólag üdén nyit, a fűszeres szív-és alapjegyek domináns, letaglózó akkordja nem hagy kétséget afelől, hogy a látszólag ultra nőies virágos jegyek mellett ez az illat bizony ütős!

Összetevők: tubarózsa, ylang-ylang, jázmin, narancsvirág, dohánylevél, cédrus, guajak fa

Sillage: 4 – kifejezetten jó a hatósugara, ez a minimum ilyen brutálisan erős jegyektől

Tartósság: 3/4– nem mondom, hogy leolvad rólam, teljesen normál tartóssága van

Szexifaktor: 4 – szerintem ezt az illatot kedvelik az urak/hölgyek, mondhatjuk, hogy beindítja a fantáziát

Elegancia: 4 – vagány és erőteljes, én elegánsabb öltözékhez tudom elképzelni

Korosztály: 20 év alatt semmiképp nem ajánlaám, afölött viszont a határ a csillagos ég

Árkategória/árérték: 50 ml 27.500 ft körül van a Notino webshopjában (van 30 ml-s is olcsóbban)

Imádom/tetszik/nem tetszik: – tetszik, de nem kedvenc



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter