“Mély erdőn ibolya virág”

Idétlen időjárás ide vagy oda, a kis ibolyák töretlenül törnek elő a bokrok, fűcsomók alól, pihe kis fejüket meghajtva a súlyos tavaszi záporok alatt, illatuk pedig zsigerig hatoló bizonyosságot ad: végre itt a tavasz. Az ibolya könnyen emészthető illat (szó szerint), ha túltesszük magunkat azon, hogy a legintenzívebb ibolyás illatok bizony ódivatúnak hatnak, köszönhetően annak, hogy a púderes, finoman édeskés virágillat már ükanyáink idejében is divat volt, ma kissé háttérbe szorulva. Az ibolyának nem csak a virágából nyernek ki illatanyagot, hanem a fanyarkás levelét is feldolgozzák, figyelem, a kettő nem teljesen ugyanaz! Összegyűjtöttem a számomra legkedvesebb ibolyás illatokat, nektek melyek azok?

Lush Kerbside Violet

Kész meghasonlás ez az illat! Benne van minden, ami egy igazi ibolyát jellemez: az édeskés púderes illat, a földes-nyers zöld levele és szára. Nagyon természetközeli illat, abszolút uniszex.

Guerlain Incolence

Megosztó, de mégis népszerű illat! Az ibolya púderes és édes akkordjait emeli ki, Guerlain luxusminőségben.

Annick Goutal La Violette

Goutaltól megszokott éteri könnyedségű, puritán ibolyaillat. Nemes és arisztokratikus.

Balenciaga Balenciaga Paris

A kultabbnál is kultabb slágerillat, benne az ibolya virága, levele, környezete, és persze a tavaszi Párizs lehelete. Minden parfümrajongónak kötelező, csodálatos illat!

Serge Lutens Bois de Violette

Tiszta ibolyaillat erőteljes fás akkordokkal. Elegáns, púderes.

Calvin  Klein Euphoria

Ilyen az, amikor a szelíd kis ibolya bevadul, mert rossz társaságba keveredik. Az izzó gránátalma, és az érzéki lótusz táncba hívja a szűzies ibolyát, a talpalávalót pedig erőteljes fás jegyek húzzák. Dög a javából.

Van Cleef & Arpels Feerie

Igazi kis tündérvilágba visz bennünket az ékszercég Feerie vonala, benne ibolyával és sok-sok gyümölccsel és rózsával.

Paco Rabanne Ultraviolet

Szerintem ember nincs, akinek ne lenne az orrában az Ultraviolet illata, legalábbis azokéban, akik a 2000-es évek előtt születtek. Brutálisan népszerű illat volt, én kifejezetten nem kedveltem, épp a furcsán fűszerezett ibolyaillat miatt. Erőteljesen borsos, paprikás, akár nagyanyám pörköltje 🙂

Kenzo Flower by Kenzo

A napsikerű “pipacsos Kenzo” híres édes-púderes akkordjában is mi más szerepelhetne, mint egy nagy adag ibolya, opoponax, tubarózsa, tömjén, rózsa és vanília. Istenem, hogy imádtam a 2000-es évek elején!

Egyébként tudtátok, hogy 2018 színe az ultraviolet, azaz ultraibolya? 😉



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter