L’Artisan Parfumeur Tea for Two – parfümkritika

Létezik egy parfüm, mely már megjelenése után legendává vált, nők és férfiak rajonganak érte szerte a világon, mindez az egyik legelismertebb parfümőr kezéből.

Olivia Giacobetti alkotását 2000-ben adta ki a L’Artisan Parfumeur, az egyik legismertebb francia niche parfümház.1978 óta több, mint 60 parfümöt adtak ki, közülük az egyik legizgalmasabb a Tea for Two, mely a tea füstös karakterét adja vissza hűen mézes-fűszeres köntösben.

Íme az első, ami eszembe jut az illatról: tea két személyre – egy angol nappaliban, puha és ódon bőrfotelben pihenve a nő és a férfi élvezik a tea testes és megnyugtató aromáját…nem csak azízlelőbimbók által, hiszen mindketten Tea for Two parfümöt viselnek.

A Tea for Two tökéletes uniszex illat, mégpedig a fűszeres fajtából. Talán a Bvlgari Blackhez hasonlítanám, legalább is karakterében és teás jegyében lehet némi párhuzamot vonni a két illat között.

A Tea For Two akár lehetne egy csésze mézes tea is, de nem az, köszönhetően a rendkívül intenzív fűszeres jegyeknek. A csillagánizs kissé halványabb illatát a fahéj ereje kompenzálja, míg a gyömbér kifejezetten szép oldalát mutatja édeskés jellegével. A fűszerek ereje füstös, már-már dohányos felhangot ad az illatnak, ettől más, mint a szokásos teás illatok. A legszebb akkordot az alapjegyben találjuk: a méz és a vanília istenien finom puha illata hihetetlenül krémesen bontakozik ki a bőrön, a füstös fűszereknek erős és intenzív alapokat adva. Az illat negyed óra múlva lecsendesül, a heves fűszerek helyett a mézes fekete tea meleg, megnyugtató aromája lüktet tartósan, de diszkréten a bőrön.

Akár férfi, akár nő, nemtől függetlenül bárki élvezheti ezt a kuriózum parfümöt, melyet sajnos (a hírek szerint) kivonnak a forgalomból. Kár érte!

(felső fotó: l’artisanparfumeur.com)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter