Lanvin Arpege sorozat – klasszikusok

Annak apropójából, hogy a Lanvin piacra dobja a Mon Éclat (Éclat d’Arpège) nevű új flankert, amely a 2002-es Éclat d’Arpège 20. évfordulóját ünnepli, nézzük meg, hogy a sorozat mely darabokból áll.

A Lanvin maga is egy kis divatház volt Párizsban, amely sajnos azóta megszűnt, de illatai révén még mindig a köztudatban van. Logójuk szerintem a világon a legcukibb és legbájosabb (a márka tervezőjének és lányának alakja látható rajta irtó édes formában). Az Éclat d’Arpège az 1927-es Lanvin Arpège kiegészítője volt. Az Arpege a kor illattrendjét lovagolta meg, a Chanel no.5 térnyerére hatással volt mindenre is. Az Arpege ennek megfelelően egy rendkívül komplex aldehides virágos illat. Ezt a híres parfümöt Andre Fraysse készítette a Lavine ház számára 1927-ben. A nevet a parfümkészítő lánya választotta. Mivel a lánya zenével foglalkozott, az “Arpege” nevet választotta, azaz a zenei arpeggio kifejezést. Az eredeti 1927-es formula hihetetlenül megfelelt a zenei kifejezésnek – a parfüm hangjai felváltva játsszák témájukat. 1993-ban a parfümöt újraalkották, és ez egy sikeres munka volt. A kompozíció többnyire jól megmaradt, de még mindig ez volt a második nagy parfüm. A csúcsjegyek: bergamott, aldehid, őszibarack, narancsvirág, lonc, orris. A szívben: rózsa, jázmin, ylang-ylang, koriander, érzékeny növény, tuberózsa, ibolya, geránium. Az alap: szantál, vetiver, pacsuli, vanília és pézsma. Az üveg is gyönyörű. A gyönyörű figurák a fekete ködös háttéren anyát és lányát (a parfümkészítő feleségét és lányát) ábrázolják, akik a bálra készülődnek. 2009 októberében a Lanvin ház bemutatja az Arpege 120-at, az 1927-ben megalkotott, 1993-ban megreformált népszerű illatukat. Az illat olyan jegyekből áll, mint az aldehid, őszibarack, bergamott, narancsvirág, lonc, írisz, rózsa, jázmin, ylang-ylang, koriander, mimóza, tuberózsa, geránium, szantálfa, vetiver, pacsuli, vanília és pézsma.
Az új csomagolás a Lanvin-ház művészeti igazgatójának, Alber Elbaznak a munkája, amelynek fő témája az anya-lánya kapcsolat, azaz Jean Lanvin és lánya, Margaret vázlatai, gyönyörű lila ruhákba öltözve, párizsi stílusban. A Lanvin a ház 120 éves fennállását ünnepli a vázlatos fekete flakonon, aranyszínű részletekkel és rózsaszín szívekkel az anya és lánya körül.

A Lanvin Eclat d’Arpège a gyümölcsös-virágos kategóriába sorolható. Lanvin feleleveníti legendás Arpege parfümjének zenei témáját. A kompozíció finom, törékeny és angyali. Az Eclat d’Arpège első akkordjai a zöld lila és a szicíliai citromlevél, amely a tavasz első napjára repít minket. Közel a nyár , a virágok teljes virágzásban vannak, az illat intenzívebb, a parfüm szívében virágzik a wisteria virága, amelyet buja barackvirág és érzéki vörös pünkösdi rózsa hangsúlyoz. A légies zöld tealevelek frissítően hatnak. Az alapillat fehér libanoni cédrus, gyengéd pézsma és értékes borostyán olyan, mint egy borítékoló simogatás. Az Eclat d’Arpège mögött Karine Dubreuill áll, aki 2002-ben alkotta meg ezt a parfümöt.

Az új Lancome Mon Éclat-t Mackenzie Reilly és Nicolas Beaulieu parfümőrök fejlesztették ki. A gyümölcsös virágos illat középpontjában a jázmin áll; a további jegyek között aloe vera, bergamott, sárgabarack, rózsa, pézsma és szantálfa található. A Lanvin Mon Éclat 30, 50 és 100 ml-es Eau de Parfum kiszerelésben lesz kapható.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter