Lancome La Vie Est Belle – parfümkritika

Talán Julia Roberts széles mosolyának vagy a jól időzített őszi megjelenésnek köszönhető az új Lancome parfüm, a La Vie Est Belle (Az Élet Szép) sikere, hiszen a legnagyobb nemzetközi parfümös portálokon már rengeteg rajongót szerzett magának. A jó időzítés, azaz a parfüm megjelenésének időpontja itt sokat dobott a sikeren, hiszen a La Vie Est Belle egy derűsen édes, puha illat, melyre kifejezetten szomjazunk a borongós őszi napokon. Talán az is növeli a parfüm sikerét, hogy már oly régóta várunk egy teljesen önálló, új Lancome illatra (mely nem tagja semmilyen sorozatnak…), ami talán megismételheti a Tresor vagy a Hypnose sikerét, ugyanis a legutóbbi premier Lancome parfüm, a Magnifique nem hozta meg a várt sikert.

Ma a virágos-gyümölcsös parfümök korát éljük, kétség kívül az édes illatok verik a mezőnyt, mint a Nina vagy a Black XS, még az elegáns illatairól híres Prada is cukor köré építette fel legújabb parfümjét (Candy), így nem meglepő, hogy a Lancome is a főcsapásos halad, csak az nem mindegy, hogy milyen módon.

Szerencsére a La Vie Est Belle nem a Pink Sugar útját követi, bár meg kell hagyni, a praliné és a vanília illatjegyei a fekete ribizlivel karöltve igencsak erőteljes édes akkorddal indítanak támadást az orr ellen. Mivel az öröm és a boldogság illataként született meg (állítólag igen nehezen, 3 parfümőr közel 5000 verzió után állította össze végül), természetes, hogy az édes gyümölcsös, gourmand jegyek kerülnek előtérbe. A praliné-vanília és tonkabab édeshármasát tompítják a szívjegy virágai, melyek éppolyan krémes és púderes felhangot kapnak, mint a vanília vagy a tonkabab. Az írisz gyönyörű földes, tiszta jellege itt nyomokban sem fedezhető fel, a jázmin és a narancsvirág is halkan érvényesül a mindent beborító édes mázban. Egy csipetnyi rafinéria azért került az illatba, még mielőtt azt gondolnánk, hogy egy újabb édes Nina került a polcokra Lancome márkanév alatt: a pacsuli füstös, érzéki jegye itt csak arra elég, hogy a megvadulni készülő édességözönt asszonyi pikantériával állítsa meg.

Több fórumon hasonlítják a Flowerbombhoz és a Miss Dior Cherie-hez…a Flowerbomb sokkal füstösebb, míg a Miss Dior sokkal édeskésebb, fiatalosabb.

Hideg, borongós őszi/téli napokon tényleg jóleső érzés lesz viselni!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter