Lancome Cuir de Lancome – parfümkritika

A Lancome az egyik legismertebb szépségóriás, amely a kozmetikumokon kívül a parfümpiacon is nagy szeletet hasít le parfümjeivel, elég csak említeni a Tresor, Hypnose vagy Miracle neveket. A Lancome és a többi hasonlóan nagy nevű konszern a mainstream vonalon túl előszeretettel mutat be parfüm kollekciókat, melyek egy exkluzívabb, kis piacra szánt, válogatott alapanyagokból és valamivel az eladási mutatókat feltornázó népszerű illatokon túl mutató parfümöket mutatnak be. A Lancome esetében a La Collection prezentálja a kvázi “niche” vonalat, azaz azt, ahol valóban szabad kezet kapnak a parfümőrök, és megkötések nélkül fogalmazhatják meg a kötelezően elvárt rózsás, rózsás, orientális, zöld vagy ámbrás illatokat, merthogy a Chanel óta (Les Exclusifs)  illik egy-egy jól megkomponált és jól körülhatárolhatóan egy komponensre épülő illatkollekcióval előállni.

A Lancome La Collection a Lancome 70. évfordulójának tiszteletére jelent meg, felelevenítve az elmúlt idők legendás Lancome illatait, mint a Magie, Climat, Sikkim, Sagamore, Mille & Une Rose, Cuir de Lancome és Peut-Etre. A gyönyörű, letisztul és elegáns üvegek egysége, valamint a bennük lévő parfümök más -más színe igazán szemet gyönyörködtetővé teszi a La Collectiont, nem beszélve a bennük rejlő időtlen klasszikus illatokat.

A sorozat számomra legizgalmasabb darabja a Cuir de Lancome. Ha már jártál a Parfümblogon, bizonyára szavaztál az itt lévő ——>

kis, nem reprezentatív házi szavazásunkon (mi a kedvenc parfüm összetevőd). Imádom a bőrös parfümöket (sajnálattal látom, hogy a bőrös jegy valahol a középmezőnyben kullog:), de mivel napközben embertársaim között vagyok és muszáj egy légtérben tartozódniuk velem, a nagyon durva és erőteljes darabokat csak távolról csodálom (mint például a bőrös parfümök királynőjét, a Chanel Cuir de Russie-t).  Éppen ezért vadászom az olyan bőrös darabokra, amelyek kifejezetten hétköznap is hordhatóak. Így akadtam rá a Cuir de Lancome parfümre.

A ciprusos-virágos (!) Cuir de Lancome nevéhez hűen valóban ízig-vérig bőrös illat, a maga erőteljesen fás-fűszeres módjával. Bőrös jegyet ugyanis ne keressünk benne, a bőr illatát a nyírfa és a styrax akkordja adja, melyhez kifejezetten balzsamos, füstös növényeket adagoltak, mint a pacsuli, ylang-ylang vagy a galagonya. Az íriszgyökér földes és zöld jegye adja a kidolgozott bőr semmihez sem hasonlítható nyers mellékillatát, és nőies, hordható parfümmé a jázmin ultranőies jegye teszi, mely a leszáradás után jó negyed órával szépen de határozottan kezdi bontogatni szirmait. Talán sokan azért nem kedvelik a bőrös parfümöket, mert nem várják ki a gyakran nyers és erőteljes és meglehetősen “hangos” bőrös akkordok megszelídülését, azt, ahogyan egyre lágyabb és finomabb módon fekszik rá a saját bőrünkre és nem hagynak időt sem lehetőséget arra, hogy megtapasztalják e csodásan mély illatok érzéki kibontakozását, hiszen a harsány nyitány riasztó lehet, főleg, ha egy parfümériában tesztpapírra fújva éppen ezt a harsány nyitányt szippantjuk be jó mélyen.

A Cuir de Lancome nagyon jó választás azok számára, akik most ismerkednek a bőrös parfümökkel, valamint azoknak, akik komfortos, elegáns és igazán jó bőr illatú parfümöt keresnek. Nekem abszolút téli kedvenc lett. 🙂

Még beszerezhető egy-egy magyar online parfümériában igen kedvező áron, érdemes rájuk lecsapni, amíg még lehet, parfüm ritkaság!

Kipróbálnád? 1 ml-s illatminta itt!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter