Lalique Le Parfum – parfümkritika

Most már magamnak is bevallhatom, hogy imádom felkutatni a kevésbé ismert parfümházakat, parfümöket, különösen azokat, melyekhez itthon is könnyedén hozzájuthatunk. Ráadásul már-már mániámmá vált kipróbálni az “olcsóbb” árkategóriába tartozó parfümöket, és szinte mindig bebizonyosodik, hogy érdemes e körben mazsolázgatni, mert komoly kincsekre akadhat az ember.

lalique-le-parfum-eau-de-parfum

A Lalique parfümmárka illik is meg nem is a fent említett kategóriákba: részben kevésbé ismert márka itthon, pedig nagy múltú parfümházról van szó, akik 1860-tól gyönyörűen metszett üvegeikről voltak kezdetben híresek, majd olyan legendás parfümöknek terveztek üveget, mint a Nina Ricci L’Air du Temps vagy Guerlain, Molinard és Roger et Gallet üvegei. 1930-ól már saját parfümmel jelentek meg, napjainkra közel 40 Lalique parfümöt kreáltak a nagyvilág számára. Mégis vagy ennek ellenére a Lalique név itthon kevésbé cseng ismerősen, most már elmondhatom, hogy nem értem miért. Jómagam is lemaradtam a Lalique illatok terén, így vettem egy mély levegőt, és pár illatukat ismeretlenül megrendeltem, közöttük a Lalique egyik legnépszerűbb illatát, a Lalique Le Parfum-öt. Szóljon hát róla ez a bejegyzés.

Az ismeretlen rendelés is megér egy cikktémát, de meg kell hagyni, az egyik legjobb “blind buy” volt, amit mostanában elkövettem.  Természetesen jó parfümbloggerként alaposan utánajártam az összetevőknek, véleményeknek, kritikáknak, így volt egy előzetes elképzelésem az illatról: meleg, puha, nőies és érzéki illat, mely egyszerre idézi a régmúlt púderfelhős budoárjait és napjaink modern szexualitását. Nos, valóban ezt kaptam! A Le Parfum nem más, mint egy krémesen édes puhaság, mely lágyan borul a bőrre, felfedve annak természetes illatát. Titka a puhaságban rejlik: ennyi krémes összetevő ritkán egyesül egy parfümben! Heliotrope, mandula, vanília, szantál és tonkabab, őrületes púderillatot eredményeznek, melyet a pacsuli egy pikáns kis csavarral fűszerez meg, tesz ellenállhatatlanul csábítóvá. A fejjegyben lévő babérlevél kissé túl markáns számomra, és kakukktojás e kasmírpuhaságú illatban, a rózsabors ereje pedig éppen arra elég, hogy felizgassa érzékeinket.

Lalique-Le-Parfum

Egy szó mint száz, kincsre leltem, hiszen egyfelől imádom a púderes, puha illatokat, másrészt zseniálisan metszett, igazi klasszikusokat idéző üvege parfümpolcom dísze. Ha van is egy kis szépséghibája – sajnos rajtam nem túl tartós ez az illat – rögvest elfelejtem, amikor magamra fújom. Tessék kipróbálni!

Az Iparfüméria.hu oldalon megvásárolhatjátok!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter