Klasszikusok: Nina Ricci L’Air du Temps

A remény itt van a levegőben…

Ha klasszikus, ikonikus parfümökről beszélünk, akkor Nina Ricci 1948-ban megjelent, s a szabadság vágyát jelképező illata mindenképpen szóba kell, hogy jöjjön. A L’Air du Temps a béke szimbóluma, s a Nina Ricci ház jó érzékkel ezzel az illattal kívánta felélénkíteni, újjáéleszteni a háború miatt háttérbe szorult divatházat. Az egyik legismertebb, legkomplexebb szegfűillat, amelyet meleg fűszerekkel és intenzív virágos akkordokkal emeltek ki, komplexitása ma már legendás, s utánozhatatlan. A mai orrnak talán túl intenzív és ódivatú, sokan nagymamáik illatának nevezik, nem is csoda, hiszen valóban a ma 60-80-as korosztály ikonikus illata volt. Ennek ellenére még ma is bele lehet feledkezni szépségébe, érdemes időnként a bőrön próbálgatni, és megfigyelni a számos összetevő harmonikus játékát.

Nina Ricci az elegancia és a nőiesség megtestesítője. A francia székhelyű divatház nem tud kifogyni az ötletekből. Már a ’40-es évektől kezdve napjainkig rendíthetetlen lendülettel árasztja el a parfümpiacot páratlan remekműivel. Nem csupán az illatai különlegesek, hanem azok külső megjelenése is rendkívül egyedi és kifinomult ízlésre utalnak. Az első illatai egyike a L’Air Du Temps, melynek sikere a mai napig töretlen. A parfümöt a II. Világháború után a szétdúlt divatvilág „újraélesztése” céljából alkotta meg Nina Ricci és fia, Robert Ricci a híres parfümőr, Francis Fabron segítségével. Ezt a páratlan remekművet az akkori reményteli időkben a béke, a szabadság és a szeretet inspirálta. A parfüm külső megjelenése is az összetartozást és az örökkévalóságot jelképezi, kiváltképpen az ikonikus kupak, a két egybe fonódó galamb, amely a szerelem és a béke szimbóluma.

Az illat a nőiesség és az örök fiatalság elixírje, melyben minden összetevő tisztán érezhető, együtt azonban tökéletes harmóniában zendülnek meg. Kedvelői főként az érettebb korosztály és a virágos illatok szimpatizánsai. A Nina Ricci L’Air du Temps Eau de Parfum élettel teli, jól kiegyensúlyozott és tartós illat. Tavaszváró, lágy és természetes kompozíció a Nina Ricci L’Air du Temps Eau de Toilette változat. A virágok és titkos fűszereknek köszönhetően a L’ADT a csábítás misztikus hatalmát sugározza. Üzenete a szerelemről és a békéről időtlen…és örökké időszerű. A parfüm, mely tükrözi a Nina Ricci Ház világát, ahol elegancia, nőiesség, álom és lendület ábrázolja e márka gyengéd világát.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter