Kenzo Madly Kenzo!- parfümkritika

Őrülten jó ötletnek tűnt Kenzo új illata, őrülten ígéretes összetevőkkel és őrülten bájos reklámkampánnyal. Ehhez képest egy Kenzo-hoz méltatlan, csöppet sem őrületes illatot kaptunk. Nesze neked, extravagancia!

Véleményem szerint a Madly Kenzo! (Őrülten Kenzo) a túlbonyolítás áldozata lett, a túl nagyot markolni akaró, és a biztonsági játékot játszó marketing csapat hibrid parfümje, mely teljesen belesimul a most divatos könnyed, virágos és romantikus vonalba (lásd Signorina, Valentina, Miss Dior vagy Lady Million), nélkülözve bárminemű egyediséget, mely szinte minden Kenzo sajátossága – hiszen bármely Kenzo parfüm messziről felismerhető, a legtöbb a maga nemében korszakalkotó vagy legalább is újító vagy a trendekkel szembe menő. Kissé nagyképűnek gondolom ezért az “őrülten Kenzo” elnevezést, mert ha már azt az illatot kellene megneveznem, amely a Kenzo sajátosságait magába foglalja, előbb mondanám a Flowert vagy a Jungle sorozatot, mint a Madly Kenzo-t. Tévedés ne essék, nem azt mondom, hogy a Madly Kenzo rossz parfüm, mert nem az. Csak éppen semmitmondó, benyomások halvány nyomait sem hagyja bennem, melyet még sosem tapasztaltam Kenzo parfümnél. Manapság kétszer is meggondolják a parfümcégek, hogy mikor vezetnek piacra új (értsd, új, nem egy már meglévő parfüm x változatát) parfümöt, hiszen ennek költségei nagyon magasak például egy flankerhez képest, ezért sem értem, hogy a már oly régóta várt vadiúj Kenzo parfümmel hogyan nyúlhattak így mellé.

De lássuk magát az illatot. A Madly Kenzo egy egyszerű orientális-virágos illat, melyben az amúgy erőteljes tömjén illatjegyét sikerült édes és krémes virágokba fojtani. Az illat pikantériája a rózsabors, mely szelíd, akár egy pillangó szárnya által keltett fuvallat, ugyanilyen gyengéden van jelen a narancsvirág is, ami tud ennél sokkal brutálisabb, karakteresebb és nőiesebb lenni. A krémes faktorért a heliotróp és a vanília édeskettese a felelős, számomra kissé kislányos bájt adva az amúgy dögös jellegű füstös-fás illathoz.

Hétköznapi, komfortos, könnyen viselhető parfüm a Madly Kenzo, mely sehol nem zavarja fel az állóvizet, tehát nem alkalmas hódításra, mások lehengerlésére. Egy biztos, ezt az illatot a munkahelyünkön kultiválni fogják, nem úgy, mint például a Flowert vagy egy jól adagolt Jungle Elephantot, mely -valljuk be – igen megosztó illat, annak ellenére, hogy kétség kívül roppant eredeti és bárhol felismerhető! 🙂



1 thought on “Kenzo Madly Kenzo!- parfümkritika”

  • ÉN kenzo jungle elephantot használok többnyire és tényleg megosztó, de imádom, mert karakteres az illata……bár még gucci rush-al is próbálkoztam…a régi kedvencem givenchytől az amarige….viszont kenzotol megfog jelenni hamarosan a Madagaszkár, arról lehet tudni valami infót? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter