Kenzo Jungle l’Elephant – parfümkritika

A minap a blog facebook oldalán tárgyaltuk ki azt a rém kínos szituációt, amikor vagy máson vagy rajtunk túl sok az illat vagy éppen túl tolakodó, bántó. Egy hozzászóló nagyon jó kis példaként hozta fel a Kenzo igencsak megosztó illatát, a Jungle sorozat “elefántos” darabját, mely a tipikusan “love or hate” parfümök közé tartozik eszméletlenül nagy hatósugara, lerobbanthatatlan tartóssága és elementáris aromái miatt.  Mivel én is “elfogyasztottam” már egy üveggel, a bejegyzés után nosztalgikus hangulatba kerültem, íme egy kis szösszenet tehát az “elefántos Kenzo-ról”.

Kenzo_JungleLElephant

Régi Parfümblog olvasók tudják, hogy számomra a No.1 illat a Kenzo Jungle Tigre (volt), anno elhasználtam jó pár üveggel, mondhatnám, hogy ez az én signature illatom, de sajnos kivonták a forgalomból. Éppen ezért nyúltam anno a “testvéréhez” a Jungle l’Elephant-hoz, hiszen nyilván a sorozat tagjaként hasonló illatélményre számítottam. És valóban. Szintén az orientális, fűszeres illatcsaládba tartozik – bár ettől még lehetne teljesen másmilyen – mégis azt mondom, hogy átadja azt a dzsungel feelinget, melyet annyira imádok a Tigre-ben. A Kenzo Jungle parfümök ihletadója egyébként az első Kenzo butik volt, melynek szintén Kenzo Jungle volt a neve. A Kenzo Jungle parfümsorozat két téma köré fonódik: természet is virág. Még mielőtt egy romantikus, tavaszi virágcsokrokkal tűzdelt idilli kép jelenne meg előttünk, ez a természet és virág téma Kenzo módra egyfajta cyber-világot takar.

Kenzo-Jungle-LElephant

Az 1996-ban alkotott orientális-virágos Jungle l’Elephant valóságos fűszerarzenált tudhat magáénak, a fejjegyben (mely az első kifújás pillanatában hat az érzékeinkre röpke pár percig, felvezetve az illat szívét és alapjait) már a rendkívül intenzív szegfűszeg és kömény bontakozik ki az édes barack “hátán”, mely nem hogy csillapodna, hanem felhangosodva hívja életre a szívjegy keleties fűszerekkel átitatott virágos akkordjait. Az édeskömény és édesgyökér a krémes és érzéki virágok (heliotróp, jázmin és ylang-ylang) akkordja mellett a kardamom szinte harapni valóan “ízes” illatával egészül ki. Mindezek hihetetlenül intenzív és lehengerlően elementáris módon felhangosítva. Természetesen ehhez a virágos fűszerbombához meleg, érzéki, füstös alap dukál, így lett pacsuli, vanília és ámbra a szuper tartósság alappillére.

Bátran javaslom mindenkinek, hogy tegyen egy próbát: fújjon a bőrére éppen egy kis leheletnyi (nem több) Kenzo Jungle l’Elephant parfümöt, és megtapasztalja, milyen szép és harmonikus illat bontakozik ki a bőrén, mely közel 20 éve bebizonyítja azt, hogy az orientális parfümök nyújtják az egyik legizgalmasabb illatélményt, ha parfümről van szó. A Kenzo Jungle l’Elephant élvezetének titka a minimális adagolás: túladagolása valóban előnytelen és nem emeli ki a parfüm szépségét.

Szerezzétek be már akár 9690 Ft-tól az Iparfüméria.hu oldalról!

Andrea 

SZAVAZZ!

Szereted a Kenzo Jungle l'Elephant parfümöt?
169  · 1 
×



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter