Hölgyek vörösben – illatok ünnepi köntösben

A vörös, a piros szín határozottan a karácsonyi ünnepkörhöz (na jó, ide vehetjük még a Mikulást, mert máshol nem a Jézuska hoz ajit, hanem a Mikulás) kapcsolható. Nálunk is évről évre a piros a domináns szín, ha dekorálásról van szól, és bizony ilyenkor a piros bizsuk, kiegészítők bizonyulnak a legtutibb választásnak. Megfigyelhető trend az idén, hogy a parfümcégek sem szeretnének a buliból kimaradni, és úgy gondolják, az éve legnagyobb, vevőkért folytatott harcában a vörös lesz az, amely kitünteti termékeiket a többi közül. Eddig a gold/arany volt a sláger, de idén egyértelműen a piros a nyerő. Engem totálisan levesz a lábamról egy szép piros/vörös vagy bordó üveg, önkéntelenül is megakad a szemem rajtuk, nem is értem, eddig miért nem lovagolták meg ezt a hullámot, Bár, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a parfümös üveg színe is egyfajta üzenetet hordoz, akkor ezen analógia szerint a vörös üveg valamiféle femme fatale, nagyasszonyos, nagyvilági nő illatát rejti, ami nem minden esetben nyerő (és egyébként tényleg így van…). Idén szebbnél szebb piros üveges parfümök között mazsolázhatunk, már csak azért kell imádkozni, hogy ne kapkodják el karácsony előtt, szóval gyorsan küldjétek át ez a posztot a leendő “Jézuskának”, hogy időben beszerezhesse ezeket a szemet gyönyörködtető parfümöket!

Chanel No 5 és No 5 L’Eau

Azt hiszem, a Chanel nagy dobása idén karácsonykor is nagyot fog szólni, konkrétan ezeknél a limitált piros üveges parfümöknél kevés szebb lesz a parfümériában. A már ismert klasszikus No 5 és a fiatalos és friss No 5 L’Eau található a limitált piros üvegekben. Mindkettőt 100 ml-s változatban vásárolható meg.

Carolina Herrera Good Girl Velvet Fatale

Carolina Herrera 2018 őszén a Good Girl Collector Edition Velvet Fatale kollektorral debütál, mely az elmúlt évek egyik legkelendőbb illatának, a nagysikerű Good Girl Eau de Parfum-nek a gyűjtői kiadása, azaz az illat változatlan (a már jól ismert Good Girl edp). Az ikonikus tűsarkú most vörös bársony borítást kapott, amely kihangsúlyozza a parfüm érzékiségét. Szerintem nagyon nőies, kézbe simuló az üveg, a bársony borítás mindent visz! Azért táskába nem dobálnám bele, de annyira szép, hogy meglepni vele a hitvest, aki Good Girlt használ, igazi gavallérság!

Narciso Rodriguez Narciso Rouge

Még októberben Madeirán sikerült belezúgnom ebbe az illatba, amikor kipróbáltam egy parfümériában. Egyszerűen Narciso Rodriguez illatai üdítő kivételt képeznek a parfümériákban, és remek alternatívát nyújtanak azok számára, akik tényleg valami különlegeset, csodásan szofisztikált, nem tolakodó illatot keresnek. A Narcico Rouge nálam a szezon egyik legnagyobb kedvence lett! Az üvege pedig…woooow!

Giorgio Armani Si Passione

Bár rám nem igazán gyakorolt nagy hatást a Si Passione (csak azért, mert én valami nagyon szenvedélyeset vártam tőle…), ennek ellenére Armani mester húzása bejött, és a kis vöröset viszik, mint a cukrot. Igazi szemet gyönyörködtető darab.

Jean Paul Gaultier Classique X-mas Collector 

Most nem irtó vagány ez a pulcsiba öltözetett Classique hógömbbel? De! És kell!!! 🙂

Michael Kors Sexy Ruby

Érdekes kis illat a Sexy Ruby! Kissé pajkos, túl érett gyümölcsre hajazó fejjegye után valami egészen izgalmas kerekedik ki belőle a fás jegyeknek köszönhetően. A lecsengés a jutalomjáték.

Tommy Hilfiger Tommy Girl Endless Red

A változat, amelyre én is befizetnék. Anno kb 20 éve nagyon szerettem a Tommy Girlt, nem csoda, hiszen éppen az én korosztályomnak szólt. Azóta úgy érzem, hogy kinőttem belőle, de ez kis vörös változat még elcsábíthat. Licsi, pezsgő és tonkabab. Nincs túlbonyolítva.

Toni Gard GRL PWR

Toni Gard parfümjei észrevétlenül bújnak meg a Douglas polcain, nem vettem észre, hogy különösebben széles rajongótáboruk lenne. Ez a piros doboz, a design egyértelműen a fiatalokat célozza meg egyszerűségével, és jó áraival. Mályvacukor, citrusok, rózsás akkordok és fás jegyek, fiatalosnak hangzik. 15-30 éves korosztálynak ajánlott!

Estée Lauder Modern Muse Le Rouge Gloss

Nem mai darab, 2016-ban jelent meg, de remek választás lehet, ha valaki egy igazán ütős darabot keres karácsonyra. Meggy, vörös rózsa és vinyl…bizony jól olvastátok…alkotják az illatot, hozzá erőteljes sáfrányos bőr (már amennyire egy EL illat erőteljes lehet). Én kifejezetten kedvelem.

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter