Hermés Concentre d’Orange Verte

Hosszas várakozás, pontosabban vágyakozás előzte meg ennek a csodás illatnak a használatát: sajnos már alig-alig lehet valahol hozzájutni, szerencsére az illatfelhő.hu lelkes csapata volt olyan kedves, és szerzett nekem egy példányt:)

No, szóval mondhatni, évek óta keresem a tökéletes narancsos parfümöt. Számtalan narancsos illat kipróbálásán vagyok túl, egyetlen kritériumom az volt, hogy az a bizonyos “leges” parfüm adja vissza a narancs enyhén édeskés, finom zamatát, és ne a fanyar, cologne vonalba menjen át nagyon. Az ember holtáig tanul, én is rájöttem, hogy a titok nyitja abban rejlik, hogy mit passzintanak a narancsos akkord mellé. Mert ugyebár a legtöbb esetben könnyed, nyári parfümben van jelen (ha főszerepre ítélik), és ekkor mint régi jó szokáshoz híven egy fanyarkás, friss, inkább gyógynövényes kölnit alkotnak. Rosszabb esetben pedig egy szirupos, cukrozott narancsra emlékeztető parfümöt. Én valahol a kettő között képzeltem el, már a fejemben volt készen az illat, de még nem találtam rá a parfümériák polcain.

Drága jó Szimat, az egyik testvérblog szerzője hívta fel a figyelmem a Hermés Concentre d’Orange Verte parfümre. Mivel az d’Orange Verte-t ismertem, és nekem túl fanyar volt, nem is hittem vagy reméltem, hogy a Concentre változat tetszeni fog. És mégis.

Hermés Concentre d’Orange Verte

 

Úgy kell nekem ez az illat nyáron a hőségben, mint egy falat kenyér: természetesen a narancs kapott abszolút főszerepet, a kifújás pillanatában ugyanazt a csodás aromát érzem, mikor egy friss narancsot megpucolok, és felszabadulnak a héjából az illóolajak. Természetesen kell az illékony narancs mellé kísérő is, és szerencsére remekül működik a fanyarkás cédrus a füstösebb pacsulival és a tiszta ámbrával. Kellően testes kísérők lettek ezek az összetevők, a narancs mellé oly gyakran párosított bazsalikom most kevésbé “gyógynövényes” azaz zöldes karaktert kölcsönöz a kompozíciónak.

Könnyed, mégis erőteljesen jelen lévő friss illat, mely teljes mértékben uniszex, azaz végre én tudom megosztani Párommal a parfümömet, és nem én járok rá az övére!

Hasonló módon szerettem bele a Guerlain Aqua Allegoria Mandarina Basilic és a Bond No.9 Little Italy parfümökbe, de ez már egy másik történet lesz:)

Kipróbálnád? 1 ml-s illatminta itt!



1 thought on “Hermés Concentre d’Orange Verte”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter