Gucci Rush – parfümkritika

Folytatjuk múltidéző, híres és/vagy klasszikus parfümök megidézését, most az addiktív Gucci Rush van terítéken. Tudtátok, hogy majdnem meghiúsult a parfüm megjelenése? A Rush neve szlengben kábítószert is jelent, és ez a hasonlóság természetesen botrányosnak minősült. Csak emlékezzünk YSL Opium parfümjére…

gucci rush parfüm

Gucci mester eredetileg olasz bőrdíszműmester volt, ma már az érzéki olasz divat szinonimájaként is használjuk nevét. A Rush a divatház második női parfümje 1999-ből, abból a korból, amikor szívesen tekintettek vissza a gyökerekhez, a legizgatóbb, legerőteljesebb illatokhoz. Tom Ford vezette akkoriban a céget, és egy olyan illatot akart létrehozni, ami “keleti, mégis modern, naprakész, mély és meleg illat, amely mégsem túl nehéz vagy fullasztó.” Legendás az akkor modernnek számító, videó kazettát idéző üvege, egy megbabonázó, azonnal fejbe szálló illatot rejt magában.

“Szeretem a koriander és a pacsuli házasságát. Kicsit felpaprikázzák a virágokat, és ez szexi” – vélekedett Tom Ford, és megszületett a Rush (roham, lerohanás), amellyel azt szimbolizálták, ahogy a fellángoló testi szerelem vágya heves, ellenállhatatlan érzése végigsöpör az emberen.

Egyszóval ízig-vérig “dög” parfüm! Valóban nem kispályás, nem is ajánlatos visszafogott, finom hölgyeknek. Sajnos azt tapasztalom nap mint nap, hogy sokan bár nem tudnak ellenállni a Rush valóban lehengerlő illatának, viselik, csak éppen nem áll jól nekik. Kivételes módon vadulnak meg az egyébként angyalarcú virágok (rózsa, jázmin, gardénia) a pacsuli és a koriander hatására, és valószínűleg a fejjegybe csepegtetett tömény gardénia elképesztő ereje is még rátesz egy lapáttal a dögös faktorra. A vaníliába áztatott vetiver izgalmas páros, egyszerre meleg és pikánsan füstös. A barack pedig itt minden csak nem hamvas, hanem nagylányosan édes és szaftos.

Nem csoda, hogy napjainkban is még megtalálható a parfümériák polcain, és szerintem még jó sokáig kapható is lesz, hiszen kevés az olyan érzéki, valóban erotikus parfüm, ami nem csap át közönséges stílusba. Esti partik, bulik és mámoros éjszakák nélkülözhetetlen hozzávalója.

Érdemes megbízható helyről beszerezni, mint például az Iparfüméria.hu oldalról, részletek a link alatt.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter