Gucci Premiere – parfümkritika

Bizony-bizony, a Gucci by Gucci háza táját is elérte a flankerek (sorozatok) szele, hiszen a meglehetősen érzéki Gucci by Gucci edp 2007-es premierje óta ezidáig csak a eau de toilette változata jelent meg (bár azt sem értem, miért kell ugyanazon illatból edp és edt is, hiszen ha a töménységet nézzük, és mindig az edp változatot preferáltam). Mondhatnám, hogy eddig bírták, mivel már a parfümériák polcain van a sorozat új darabja Gucci Premiere néven, mely egészen nyugodtan megjelenhetett volna egy teljesen új, különálló parfümként, mert nem sok köze van az “ős” Gucci by Guccihoz.

A Premiere az, aminek nevezi magát: egy csillogó, luxusdivatot és ultramodern életet megjelenítő illat, mely csodásan komfortos és kellően sikkes ahhoz, hogy a luxusruhák és kiegészítők méltó párja legyen. Szinte látom magam előtt a nőt, aki puha esésű, letisztult vonalú fehér Chanel blúzt visel, lazán betűrve a Marc Jacobs ultra-skinny farmerjébe, lábán szédítően magas hasított bőr Louboutin cipellő, jobb karján egy Louis Vuitton míg bal karjában egy fehér IPhone, és természetesen Gucci Premiere illatfelhő veszi körül. Jó kis vízió:))

Míg a Gucci by Gucci az érzékekre hatva az erotikus énünket csiklandozta fel, a Premiere a nőt, méghozzá a sikkes és elegáns nőt hozza felszínre. Szinte észrevétlen hat a tudatalattinkra, mely halkan mormolja a háttérből, hogy “ma csinosan öltözz fel”!

Az illat lágy, szinte éteri nyitása kezdetben nem különösebben ragadja meg az orrot, főleg azokét, akik – helyesen- az üveg formájából ítélve egy Gucci by Gucci féle erőteljes illatot várnak. Mert hogy az nem jön elő, akárhogy is várjuk. Cserébe a fehér virágok puha, bőrközeli fás akkordokkal simulnak össze, melyet egy csipetnyi bőrös jegy tesz – hogy képzavarral éljek – szinte hermési eleganciává. Természetesen a friss, üde akkordért a bergamott a felelős, a klasszikus vonalakért pedig a megbízható narancsvirág. A pézsma puhasága és tisztasága üdítően hat az egész kompozícióra, mely kivételesen hangsúlyosabb szerepet kapott, mint ahogy szokott.

“A Gucci Premiere a minden nőben rejtőző sztárt ünnepli” – szól a hivatalos szlogen, és jelen esetben tökéletesen illik az illathoz és a koncepcióhoz. Bár nekem Blake Lively túl halovány sztár ehhez az illathoz, ezeken a fekete-fehér fotókon kifejezetten szép.

Összetevők

Fejjegy: bergamott, narancsvirág

Szívjegy: fehér virágok, pézsma

Alapjegy: fás jegyek, bőr

Eau de Parfum, 30-50-75 ml

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter