Gucci Guilty Absolute pour Femme – parfümkritika

A töménytelen sok újdonság között a szemfüles parfümrajongó mindig ráakad egy-két igazi kincsre – mert valljuk be, az évente több ezer új parfüm valahogy kioltja az ember természetes kíváncsiságát, legalábbis nekem olykor már túl sok az újdonság. Viszont amikor ráakadok valami egészen jóra, akkor mindig új erőre kapok, hogy ne legyintsek egyik változat megjelenésekor. A Gucci Guilty sorozat igazából sosem hozott lázba, egyszerűen nem az én illatom az alapillat, innentől fogva a változatai sem izgattak fel különösképpen. Merő szerencse, hogy kaptam anno egy üveggel az akkor újonnan megjelent Gucci Guilty Absolute pour Femme-ből. Atyaég, egyből szerelem lett! Nézzük, hogyan szól a hivatalos ismertető:

A feketeszeder illatjegy olyan, mintha egy hatalmas lédús gyümölcsről álmodnál, amely csodálatos szederfákon terem az erdőben, és azonnal az az érzésed támad, hogy meg akarod enni. Ez az illatjegy a parfümöt melegséggel itatja át, jelképessé és titokzatossá teszi.” – mondja Alberto Morillas. Vadregényes erdőben termő feketeszedek illata – Alessandro Michele víziója a Gucci Guilty Pour Femme megalkotásához ezzel a jeggyel kezdődött. Miután Alberto Morillas parfüm-készítőt megbízták, hogy álmodja meg az illatot, a kreatív igazgató egy erőteljesen kortárs, szaglószervre ható történetet keresett. A #GuiltyNotGuilty történetének új fejezete szétzúzza a hagyományos női illatokról alkotott formát, ciprusos gyümölcsillattá alakítva a klasszikus ciprusos virágillatot. Az illatjegyeken belül három fő összetevő határozza meg az érzékiség és a románc új jelentését.

Feketeszeder: a legjobb minőségű ember alkotta illatjegy: lédús és zamatos, némi titokzatossággal fűszerezve.

Bolgár rózsa: buja és intenzív, a modern virág esszencia fűszeres utóillattal rendelkezik. Az esszencia egy évszázados múltra visszatekintő gőz lepárlási eljárásból származik, amelyben a gőz teknőkbe helyezett tálcákon lévő rózsaszirmokon halad át. Ahogy a gőz áthalad a szirmokon, az esszenciális olaj összegyűlik, majd miután lehűl, az olaj és a víz kettéválik.

Goldenwood: egy új természetes nutka ciprus-kivonat, amelyben megtalálhatók a hagyományos fa melegsége és a nutka ámbrában gazdag jegyei. A fás jelleg egyedi és több dimenziós, tüzes és bőrre emlékeztető vonásokkal. A Goldenwood a Gucci Guilty Absolute Pour Homme egyik kulcsfontosságú összetevője is, amely a női illatot összekapcsolja annak férfi változatával. A közös összetevő harmóniába hozza a két illatot a kortárs férfiasság és nőiesség kifejezésében. A Gucci Guilty Absolute Pour Femme megalkotásához Alberto Morillas a három fő alkotóelemet bergamottal, pacsulival és ámbrával elegyítette, hogy létrehozzon egy mély, pézsmás és csábító illatot.

„Nagyon fontos, hogy olyan illatokat alkossunk, amelyek jó illatúak, természetesnek hatnak és autentikus jegyekkel bírnak. Alessandro kedveli az ilyen típusú illatokat, valami olyasmit szeretne, amit egyszerű megérteni: csak megszagolod, és érted a jegyeket. Szabadnak kell érezned magad, amikor megszagolod az illatot.” – Mondja Alberto Morillas.

Istenien zamatos fás-szedres-rózsás illat, az a fajta, amely abszolút beleillene a Narciso Rodriguez sorozatba is akár. Tökéletes egyensúlyban van a púderes, tiszta rózsa, a zamatos feketeszeder és a néha túl komor fás-ciprusos akkord. Nagyon szép, gömbölyű illat, tényleg élmény viselni. Nincs is évszak, amihez kötném, hiszen minden alkalommal jó benne elmerülni. Attól félek, hamar megszűnik, szóval addig vegyétek, amíg még van! 🙂

Összetevők: feketeszeder, bergamott, rózsabors, rózsa, ciprus, fás jegyek, vetiver, ámbra, pacsuli

Sillage: 3/4 –  kellően élénk

Tartósság: 3/4 – közepes tartósságú

Szexifaktor: 4 – az a rafinált, kifinomult, agyba befurakodó módon szexi fajta

Elegancia: 4 – és mellette még kifinomult is

Korosztály: 20 év alatt nem ajánlom, ahhoz túl komoly, e fölött azonban mehet bátran bárkinek!

Már kapható a nagyobb parfümériákban!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter