Giorgio Armani Acqua di Gio – parfümkritika

Bár tipikus nyári illatnak mondják az Gio Vizét, mégis szót ejthetünk a tél kellős közepén róla, hiszen sokan vannak, akik hidegebb időkben is ragaszkodnak a friss, zamatos, élettel teli illatokhoz.

giorgio-armani-acqua-di-gio parfüm

A lusta, nyári napok és a felhőtlen szabadság ihlette Giorgio Armani legismertebb illatát, melyet egyszerűen Gio vízének nevezett el (Gio Armani beceneve). Pantelleria szigetén töltött vakációja alatt álmodta meg az Acqua di Gio parfümöt, melyben a legmagasabb minőség a tökéletesen harmonizáló vizes és gyümölcsös jegyekben bontakozik ki. A parfümben a friss illatjegyeket, mint a dinnye és a körte egy-egy csokor édes virággal ötvözték, melytől egyszerre nőies és frissítő hatásúvá vált az illat. A friss gyümölcsös kezdet után, melyben a lédús ananász és a sárgadinnye kapott főszerepet, az abszolút frissítő vodka izgalmas jegye bizsergető akkordot ad a kompozícióhoz. Az ibolya és a bazsarózsa egyszerre érzéki és púderesen ártatlan akkordját a fanyar banánlevél pezsdíti fel. Az illat szíve és lényege az egyszerre csábító ylang-ylang, csábos jácint, ártatlan frézia és a nagyvilági rózsa bűbájos elegye. Az alapokban rejlő szantál, ámbra és pézsma meleg, szinte kacér hármasa tartós és ellenállhatatlan illattá varázsolja a gyümölcsök és virágok nászát. Igazi mediterrán temperamentum, meleg és egyszerre érzéki parfüm, mely olaszos lendületet kölcsönöz viselőjének.

acqua_di_gio parfüm

Armani az Acqua de Gio női parfümöt 1995-ben adta ki, közel 30 éves múltja mellett még mindig az egyik legkeresettebb parfümnek számít. Nem csoda, hogy Armani mester megpróbálta ezt a bravúrt újra megismételni, és a férfiak számára is elkészítette az Acqua di Gio for Men változatát 1996-ban. Az illat a természet ünneplése, melyben a férfi ki tud teljesedni. Egy elementáris illat, mely szinte egybeolvad a természettel, melynek a férfi részese. Az Acqua di Gio férfi egy modern Apolló, az isteni fény és nap gyermeke, akinek nem idegen a víz, a tenger és a vitorlák világa. Friss, csábító és érzéki illat, mely telítve van mediterrán citrusok sziporkázó jegyeivel, és a virágok puhaságával. Ez a vizes-aromás parfüm friss calabriai bergamottal és zöld mandarinnal nyit, melyhez könnyed vizes jegyeket kevertek. Puha jázminszirom, éles sziklarózsa, fanyar rozmaring és meleg datolyaszilva akkordjai szinte kirobbannak az üvegből, melyet a fás jegyek és az indonéz pacsuli vadítóan csábító illata terel az istenien férfias mederbe. Természetes és hiteles parfüm, mely magabiztosságot és lendületet nyújt a férfiaknak.

A Giorgio Armani Acqua di Gio parfümök azóta önálló életre keltek, számos művészt megihlettek, utat nyitottak a vizes parfümök előtt, megmutatva azt, hogy egy friss illat is lehet roppant érzéki és csábító. A sztárvilág sem maradhatott el a parfümök méltatása mellett: Faye Dunaway, Lauren Holly, Maria Shiver, Megan Fox és Michelle Pfeiffer mind rajonganak e parfümökért.

Beszerezhető az Iparfüméria.hu oldalon!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter