Fendi L’Acquarossa – parfümkritika

Pár éve tanúi voltunk, amikor a Fendi olasz divatcég mint főnix feltámadt poraiból – már ami a parfümszegmensét illeti – és hatlmasat tarolt az igen jól pozicionált Fan di Fendivel. Azóta is lélegzetvisszafojtva figyeljük Fendi minden lépését, és remegő izgalommal várunk minden Fendi parfümújdonságot. Nos, 2013-ban meg is érkezett a “Vizes Rózsa”, azaz az L’Acquarossa melynek kampánya, üvege, és atmoszférája nagyon ígéretesnek tűnt.

l'acquarossa fendi parfümAz, hogy nekem egy kicsit csalódás lett a parfüm, semmit nem von le az értékéből, hiszen én valami ütős-dögös darabot vártam, talán egy új Fan di Fendit – de hát miért is lett volna olyan?! A L’Acquarossa Chiara Mastroianni arcával került a piacra, (Catherine Deneuve és Marcello Mastroianni lánya) ezzel is szimbolizálva egyfajta modern mégis klasszikus időtlen szépséget, mely az olasz antik kultúra és a modern olasz végzet asszonya ötvözete. Nos, a parfümöt is ez az atmoszféra lengi körbe, annak ellenére, hogy a tűzvörös üveg valami igazán bikavadítót sejtet. Nem, itt a vörös szín a pipacspiros, mely rózsát és még több rózsát jelent lantanával azaz sétányrózsával körítve, mely nem igazán terjedt el eddig a parfümök összetevői között. Sziciliai mandarin, calabriai bergamott: egy igazán ütős, friss, élénk fejjegyet eredményeznek, melyek remekül egészítik ki a virágos akkordokat. Érdekes pluszként felvillan a szárított szilva, az én orromnak halványan, nem tolakodóan, míg az alapjegy pacsulija meglehetősen gyengén muzsikál, ha lehetne én bizony ezt felhangosítanám. Pézsma és vörös cédrus tökéletes alapot nyújtanak ennek a légies, könnyed és lágy szellőként körbelengő illatnak.

Kifejezetten jó választás ez az illat késő tavaszra, nyárra, lazán elegáns ruhákhoz, kerti partikra, randikra és akár üzleti megbeszélésekre is, ajánlom minden modern eleganciát kedvelő hölgynek!

Keressétek az Iparfüméria.hu virtuális polcain, most akcióban!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter