Estée Lauder Sensuous Nude – parfümkritika

2008-ban robbant be az Estée Lauder mézes-fűszeres illata, a Sensuous a köztudatba. Nekem második szippantásra lett szerelem, egy üveggel be is szereztem ebből a puha, mégis érzéki füstös parfümből. Éppen ezért 2010-ben nagyon felcsigázott a Sensuous Noir megjelenése, majd a próba után hamar lelombozódtam tőle, mert elveszítette azt a karakterét, amelyet a sima verzióban olyannyira szerettem.

2011 őszén jelent meg az újabb változat, Sensuous Nude néven, melyet vegyes érzelmekkel vártam: kívántam egy olyan illatot, mely bár bír a Sensuous csábosan puha rafinériáival, mégis gyengédebb, szelídebb, melyet akár tavasszal is használhatok. Sajnos nem teljesültek vágyaim.

A Sensuous Nude valóban egy könnyed, vibráló illat, mely kifejezetten nőiesebb és gyengédebb, mint a Sensuous. A kifejezetten virágos jegyekre épülő fejjegyben szinte egymás mellett tolonganak az erősebbnél erősebb virágillatok, bevallom, amíg le nem tisztult az illat, kifejezetten bántó volt az orromnak ez a virágözön. A meleg és puha jegyek hamar rendet tesznek a virágok között: az ámbra és a fás jegyek nagyon diszkréten de határozottan körbefogják a jázmin-liliom-magnólia-ylang-ylang négyesét. Az illat lényege szerintem az alapokban rejlik, a krémesen puha méznek köszönhetően nagyon érzéki és intim akkordot kap az illat, melyet a szantál és a bors fűszerez meg, egy csipet mandarinnal együtt. Ha az a fránya bors nem lenne, számomra szuper kis illat lehetne a Sensuous Nude, de sajnos a sziporkázóan ragyogó akkordért felelős bors nekem túl erőteljes ebben a kompozícióban.

Kiknek ajánlom? Azoknak a nőknek, akiknek letisztult, inkább elegánsabb stílusú ruhatáruk van; a kevesebb több elvét vallják, és egy kis romantikától sem rettennek vissza!



4 thoughts on “Estée Lauder Sensuous Nude – parfümkritika”

  • 🙂 jaj, dehogy veszem rossz néven! Szólj máskor is, ha valamit elírok!

    Azt megígérhetem, hogy sokkal több lesz a niche, de szeretném az egészséges egyensúlyt megtartani, hiszen ez a blog nem csak azokról az illatokról szól:)

  • Nagyon szívesen, és remélem, tényleg nem veszed rossz néven!

    Mindenképp olvasom, szinte már az összes bejegyzésedet olvastam, párhoz hozzá is szóltam, és mindig alig várom, hogy írj valami újat! (főleg a niche-k felé húz a szívem 🙂 )

  • Köszi szépen, hogy felhívtad rá a figyelmem:)) Már túl voltam 2 beszámolón, és éreztem, hogy nehezen megy az írás:D

    Remélem, jössz még többször, és olvasgatod a blogot!

    Üdv,
    PB

  • Kedves Parfümblog!

    Remélem nem haragszol, ha két apró fogalmazási hibára hívom fel a figyelmedet.
    Vegyes érzékekkel nem lehet semmit várni, esetleg vegyes érzelmekkel, ugyanez vonatkozik arra, hogy a vágyak nem igazolódnak, a vágyak valóra válnak, igazolódni a jóslatok szoktak!

    Egyébként nagyon tetszik a blogod, csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter