Escada Flor del Sol – parfümújdonság

Volt egyszer egy khm…rövid kapcsolatom egy fiatalemberrel még megboldogult lánykoromban, és szegény olyan hülyén próbált udvarolni, hogy amikor megtudta, hogy rajongok a parfümükökért, azt találta mondani, hogy neki a volt barátnője azt mondta, hogy az Escada parfümök, na azok valamik! 😀 Nem tehetek róla, azóta is ez jut az eszembe, akár hányszor Escada parfüm kerül a kezembe. Nyilván bármiféle sznobság nélkül mondhatom, hogy nem, az Escada parfümök nem igazán valamik, nem a parfümgyártás csúcstermékei, de azt az érdemet nem lehet megvonni tőlük, hogy ha nyári parfümöket keresgél az ember (lánya), akkor biztos, hogy az Escada polcot nem hagyja ki. Valahogy úgy él a fejemben, hogy egy tipikus Escada illat valahol Ibiza, Mallorca és Menorca szigetek Bermuda-háromszögében (bocs, micsoda képzavar) bukkan fel leginkább, főként nyáron, és főként ott, ahol a legtöbb party jut egy négyzetméterre. Szóval tipikus party-illatok 16-26 év között, nap csólolta bőr, menő ruhák, Gucci táskák és egy kis koktél társaságában (nyugodtan győzzetek meg az ellenkezőjéről). Minden évben új Escada nyári illat jelenik meg, ugyanakkor van pár, amely akkora népszerűségnek örvend, hogy az állandó kínálat részévé váltak.

Nézzük, az idei nyár milyen Escada illatban fog eltelni! Úg ytűnik, a Flor del Sol visual-jába kissé nagyobb melót feccötek, mint az eddigi rajzolt csajos Escada vonalba. Vagány, Mexikót idézó minták és színek, nekem nagyon bejön! Nem véletlenül: ugyanis a parfüm középpontjában a Mexikó szerte elterjedt dália áll. Tudtátok, hogy anno a dália georgina néven futott? A kis Vitay, mi? 🙂 Nem különösebben kifinomult virág, én sem rajongok érte különösen, de egyre több parfümház fedezi fel magának (lásd L’Erbolario Dahlia, amit imádok). Jellemzően amilyen szép színes a virág, olyannyira nincs jelentőségteljes illata, sőt, igazából a levele és szára adja a kissé kesernyés illatát. Kvázi friss, üde, nyers akkordként fogható fel.

Az Escada Flor del Sol ( A Nap virága nyers fordításban) parfümben hangulatként van jelen: a koktélokat idéző szirupos illatban a grenadine szirup, valamint a tequila kapott hangsúlyosabb szerepet, s ez mellett csattan fel a narancs zamatos jegye. Az alapjegy finoman fás, puha szantálfával, s ehhez kaőcsolódik a kissé kesernyés, friss dália akkordja.

 

Imádom ezt a mexikói hangulatot, én mindenképpen ki fogom próbálni! Igazán jól árasított, a 30 ml-s verzióját már 15.000 Ft körül megvásárolhatod.

Nektek hogy tetszik?



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter