Escada Especially Escada és Especially Escada Delicate Notes

Lehet, hogy béna dolog lefordítani a parfümök nevét, mégis sok esetben igencsak irányadó egy-egy parfüm elnevezése, segít abban, hogy legalább legyen ez előzetes fogalmunk arról, mégis mi lehet az üvegben. Fűszeres, édes, gyümölcsös, tiszta illat? Előző posztban írtam, hogy mostanság előszeretettel adnak minden parfümnek Noir vagy hasonló közhelyes neveket, egy kedves olvasó szerint ezek pont segítenek a tájékozódásban akkor, amikor egy parfümériában próbálunk eligazodni az illatok között. És milyen igaza volt. Mert valljuk be, az hogy Beautiful vagy Miracle még semmit nem sejtet abból, hogy milyen illatot rejtenek ezek az elnevezések. Az Especially Escada Ilyen szempontból telitalálat, mert aki próbált már pár Escada parfümöt az tudja hogy egy olyan parfümnévvel, mint az “Főleg Escada” csakis egy édeskés akkordokban fürdő sziporkázó gyümölcsös, virágos vagy a kettő keverékét kaphatja.

Az Especially Escada kicsit más, mint a nyári, limitált Escada darabok, sokkal kifinomultabb, nőiesebb, és “visszafogottabb”, ha lehet ilyet mondani egy Escada parfümre. Egyértelműen egy könnyed, játékos, és életvidám virágos parfüm, főszerepben a rózsa púderes, nőies jegyével, melyet az ylang-ylang mély és érzéki illatának és a vizes jegyek tiszta akkordjának két ellenpontjára építettek fel. Természetesen nincs Escada illat édes akkord nélkül, itt lép életbe a zamatos körte, melyet az ambrette finom, lágy illatával valamint a pézsma tiszta jegyével a nőiesebb, kifinomultabb vonal felé próbáltak terelni. Az Especially Escada üvege is félúton a klasszikus elegancia és a romantikusan bájos kislányos stílus között van. Olyan fiatal nőknek ajánlom, akik szeretnének a kislányosan cukros parfümök után valami “komolyabb”, nőiesebb parfümöt használni, és távol áll tőlük a dögös démon karaktere.

Természetesen az Especially Escadat is utolérte a flankerek, azaz a klónok megjelenése, idén ősszel jelent meg az Especially Escada Delicate Notes parfüm, amely nekem sokkal jobban tetszik, mint az “anyaillat”. Bűbájos illat, elképesztően komfortos, könnyed, és üde, tökéletes választás azoknak, akik a finoman púderes, tiszta és lágyan elegáns stílust kedvelik. Nem sokban különböznek az összetevői, mégis az a pár plusz, ami belekerült, no meg az arányok egy számomra sokkal bájosabb, stílusosabb illatot eredményeznek. Elsősorban a citrom friss, szikrázó jegye egészíti ki az ylang-ylanggal mélyített rózsás akkordot, mely alá fás jegyeket kombináltak a pézsmával, ettől lett stílusosabb és tisztább az illat. A rózsa púderes akkordját sokkal zamatosabbá és élénkebbé teszi a japán rózsa. Próbáljátok ki, megéri!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter