Élj ellenállhatatlanul: Givenchy Live Irrésistible

Ha valaha kiosztanák a leghülyébb parfümnév díját, akkor a Givenchy (ejtsd: zsivansi) Live Irrésistible biztosan dobogós lenne. Iszonyú nehéz kiejteni a nevét a Föld nevű bolygón élők minimum 80%-ának, akik nem angol anyanyelvűek…elképzelem, ahogy egy parfümériában próbálja egy-egy kevésbé nyelvtudós parfümrajongó kérni ezt a parfümöt, vagy éppen a férjek próbálják izzadva lebetűzni az eladónak feleségük kedvenc darabjának kimondhatatlan nevét. A Givenchy amúgy ebben bajnok. Vagy valami francia névvel jönnek, lehetőleg legyen bonyolult, vagy próbálnak ultra trendik lenni, és előhozakodni egy mp3 lejátszószerű parfümmel Play néven. Ha pedig ezeket kimerítették, akkor jönnek a faék egyszerűségű nevek, csakhogy összezavarodjon a kedves vásárló, mint Gentlemen, Givenchy vagy egy kis csavaros nyelvi játékra hajazó nevek, mint az Eaudemoiselle (a mademoiselle-hez nem voltak elég bátrak, meg az már foglalt, na). Soha nem volt a kedvenc márkám, és bevallom, hogy simán elsétálok a Givenchy polc mellett úgy, az illataik felé nyúlnék, magam sem értem, hogy miért. Hiszen az Organza nagyszerű illat volt, a Hot Couture-t imádtam (de csak a gombostűs változatot), az Extravagance d’Amarige-t pedig rogyásig használták körülöttem. Talán a Dahlia Divin volt az, amire felkaptam a fejem, de csak azért, mert nagy kedvencem, Alicia Keys lett az arca. De mint illat, nem lett kedvenc.

A Live Irresistible (Élj Ellenállhatatlanul) igen csábító sorozata a márkának. Kifejezetten kacér, játékos illatok, könnyed akkordokkal és nem túl bonyolult összhatással. Az Ange ou Demon sikerét azonban nem tudta megismételni, mégis lát fantáziát benne a márka, hiszen idén jelenik meg a Live Irresistible Rosy Crush változata, amely egy pézsmás puhaságú rózsás illat lesz. Üvege valami mesés, imádom ezt a fajta textúrát.

A Live Irresistible a La Vie Est Belle vonalba sorolható, édeskés pralinés-gyümölcsös karakterű, bájosan pezsgő rózsás akkorddal. Azt hiszem, az új verziót ki kell próbálnom, mert az összetevők alapján bejönne (goji bogyó, rózsa, bazsarózsa, pacsuli, rózsabors, pézsma, ambroxan).

Mi a véleményed az illatról?
×



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter