DKNY Be Delicious Fresh Blossom – parfümkritika

Emlékszem, amikor 2004-ben megjelent a DKNY Be Delicious, én akkoriban jártam Amszterdamban és hazafelé jövet a reptéren természetesen a duty free shopokban szaglásztam végig a parfümöket a gép indulására várva. Itt akadtam rá az új Be Deliciousra, melyből be is szereztem mindjárt egy 2x 30ml-s dobozt – mert egyrészt jó áron volt, másrészt, nagyon megtetszett friss, szó szerint almás rekeszre emlékeztető illata. Nos, nem kellett 1-2 hét, és a mindennapi használata során rájöttem, hogy ez bizony nem az én illatom. Az uborkás-almás akkord nekem már túl friss – zöldséges stand illatra emlékeztető aromája egyszerűen lefárasztotta az orromat. Ettől még nyilván elismerem, hogy zseniális illat, maga az alma, és nem lepődök meg azon, hogy minden idők legtöbb flankerét (változatát) tudja magának. A flankerek közül viszont számomra kiemelkedik egy, melyet imádok viselni, főleg így tavasszal.

dkny fresh b.

Ez pedig a Fresh Blossom. Mondanám, hogy csírájában sem emlékeztet az anyaillatra, de ez nem lenne igaz. Csírájában igen, lényegében nem emlékeztet az uborkás-almás Be Delicious-ra, hiszen itt a zöld almát felváltotta a piros alma (talán kissé édesebb), melyet a nevéhez híven virágos jegyekkel dúsítottak fel. Csupa-csupa púderes/szappanos jegy,  mely a fás-almás alap tökéletes kísérője. Főszereplő az alma mellett a rózsa, melyhez a törékeny és tiszta gyöngyvirág halvány illata társul, felvezetve friss citrusokkal és finoman visszafojtott barackkal.

Igazi könnyed, bájos, finom kis illat, mely eszményi rózsás akkorddal, enyhén zöldes-gyümölcsös és törékeny-virágos jegyekkel kifejezetten üdítő viselet így tavasszal.

Beszerezhetitek az Iparfüméria.hu oldalról már 5440 Ft-ért.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter