Dior Sauvage Parfum – parfümújdonság

Vihar a biliben, mondják egyesek, skandalum, mondják mások az új Dior Sauvage Parfum reklámkampány kapcsán. És hogy mi verte ki a biztosítékot? Hát ez a kisfilm:

Sauvage, a parfüm neve vadembert, vadat jelent, a kisfilmben jelen lévő őslakosok, az indiánok sztereotip bemutatása sért egyes őslakos közösségeket. Röviden összefoglalva valahogy így lehetne leírni. Magam részéről nem tudok állást foglalni, mert engem nem sért, nem tartom sértőnek, de nem is vagyok indián őslakos sem, szóval nem tudom beleélni magam ebbe a helyzetbe. Én, mint mezei magyar parfümrajongó, egy szép képi világgal rendelkező kisfilmet látok, amelyben Johnny Depp mintha régi fényében tündökölne (oké, neki ez a festett, csapzott figura áll jól).

Amúgy is a megújult Dior Sauvage edt körül parázslik a vita már évek óta, s közben az egyik legkeresettebb, legnépszerűbb férfiparfüm lett napjainkban. Az Eau Sauvage 1966-ban jelent meg, s persze tűnt el jó pár éve, mígnem 2015-ben új illatként életre kelt Johnny Depp tolmácsolásában. A fougere megújulását ünnepelhetjük, és érezhetően trend lett a régi, férfias illatok újraéledése, s úgy tűnik, az édes illatok a múlté lesznek.

Az Új Sauvage Parfum (nem összekeverendő a Dior Sauvage Eau de Parfummel), az eredeti Sauvage töményebb, erőteljesebb koncentrációja, amely frissebb, ugyanakkor melegebb orientális tónusokat tartalmaz. Én ki fogom próbálni.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter