Davidoff Cool Water Caribbean Summer – újdonság

A jól csengő Davidoff márkanév nem csak a parfümrajongó körében ismert: a luxusminőségű dohányok és kávékülönlegességek vezették Zino Davidoffot a világhír felé. Apja Svájba emigrálva alapította dohányboltját, melyet később fia, Zino vett át. Egész életét a jó minőségű kávé és dohány felkutatásának szentelte. Később Davidoff felismerte, hogy a jól hangzó márkanevet fel lehet használni más termékek forgalmazásánál is, hiszen a Davidoff termékeket fogyasztók, megszokva egy minőséget, az élvezeti cikkeken túl más, divattal összefüggő kiegészítőket is szívesen vásárolnának. A Davidoff parfümök megszületéshez a Coty céget magába ölelő Lancaster cég együttműködésére volt szükség, így válhatott valóra az, hogy az egyik legkeresettebb parfüm, a Cool Water Woman megjelenhessen.

Első parfümjük 1984-ben jelent meg Davidoff for Men néven. Hamarosan az alapítóról elnevezett Zino Davidoff férfiparfüm jelent meg, majd bombaként robbant a parfümpiacra a legendás Cool Water Woman. Már a megjelenését is hatalmas hírverés előzte meg: több millió illatmintát rejtettek el a női magazinok lapjai között (mely akkoriban szokatlannak számított), és a tévés, rádiós reklámok özönével felkeltették a leendő vásárlók figyelmét. A siker nem maradt el, minden idők leggyorsabban fogyó parfümje lett a Cool Water for her az 1990-es években. Persze a sikerhez nem elég a jól felállított marketing, kell hozzá egy jó termék is, és a Cool Water az a maga nemében: az esőerdők illatát idézi, tele energiával és frissességgel. A vizes parfümök a Cool Waternek köszönhetik máig tartó sikerüket. A férfiaknak szánt Cool Water for Him is rendkívül népszerű: aromás-vizes jegyei pikáns fűszerekkel a legideálisabb viselet a nyári kánikulában.

Azóta is a Davidoff húzódarabja a Cool Water, összeszámolni is nehéz, hogy hány változata jelent már meg azóta, de kvázi minden nyáron újabb és újabb variánsát fedezhetjük fel. A Cool Water Womanből nőtte ki magát önálló illatként a Cool Water Sea Rose, s a különböző nyári kollekciók már e három illatot tartalmazzák évről évre. Idén a Karib térség hangulata ihlette az alkotókat, a legendás vizes jegyű parfüm alapjaira elképesztően gyümölcsös akkordokat építettek. A Cool Water Woman Caribbean Summer Editiont úgy kell elképzelni, mint egy gazdagon ízesített ásványvizet, már ha az aromákat nézzük. Az abszolút hangsúlyos vizes akkord mellett a sárgadinnye hangsúlyos, szerencsére nem túladagolva, és az ananász édeskés jegye sem csap át valamiféle szirupos gyümölcsös smoothie-ba. Eddig totálisan eredeti Cool Water karakterű, hiszen a dinnye és az ananász is megtalálható az eredeti illatban. Légies jellegéért a gyöngyvirág a felelős, melyet meglehetősen felerősítettek íriszgyökér alappal, ettől kissé nyersebb az illat. Friss mentával ellenpontozták a gyümölcsök akkordját, számomra inkább zöldebb karaktert kapott, mintsem frissítő fröccsöt. 

Nehéz már Cool Water fronton újat mutatni, úgy érzem, jelen esetben nem is ez volt a cél, hanem az, hogy a 22 éves illatot kissé felrázzák, s azokat is bevonzzák bűvkörébe, akiknek ezidáig ez az illat kimaradt. Akik szeretik a Cool Watert, tegyenek egy próbát vele!

Összetevők: sárgadinnye, ananász, menta, gyöngyvirág, íriszgyökér

Sillage: 2/3 –  nyári testpermetként érdemes gondolni rá

Tartósság: 3 – edt töménység, hamar testközelivé válik

Szexifaktor: 3 – inkább sportos, természetes kategória

Elegancia: 3 – nem ez a kategória, de forró nyári napokon simán el tudom képzelni elegánsabb ruhához

Korosztály: bárkinek, tiniktől az érett hölgyekig



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter