Christian Dior Fahrenheit Cologne – parfümkritika

Vannak a férfiparfümök, és van a Dior Fahrenheit! A maga nemében egyedülálló, elképesztően népszerű és valóban klasszis illat, mely bár átesett egy kis kötelező ráncfelvarráson, még mindig a toplistákat ostromolja.

dior fahrenheit cologne

2015 a Dior Fahrenheit Cologne éve, az illaté, amely első pillanattól kezdve levett a lábamról, és nem csak engem…François Demachy, a Dior exkluzív parfümőre a közel 30 éves, klasszikus bőrös-fás illatot próbálta meg friss, kölni formába önteni, melyben benne van az alapillat esszenciája, csak sokkal frissebb, könnyedebb formában. Sikerült!

“Ez egy olyan költemény, mely magába foglalja az ellentétek magabiztosságát és összeolvadását. Letisztult Fahrenheit, amely még mindig épp oly elragadó, mint az alapillat.” – nyilatkozta Demachy parfümőr.

Célja az volt, hogy megtisztítja a Fahrenheit erős, karakteres szerkezetét, alapjait, és e klasszikus alapra a frisseség egy új fokát építi fel. A Fahrenheit fás jellemzőit, mint a haiti vetiver és a virginiai cédrus, több rétegű citrusos akkordra fűzte fel, mely a hagyományos kölnik szinte védjegyeként ismert. Ez a meglepően összeszokott páros révén valósult meg, mint a szicíliai mandarin és a calabriai bergamott. A Fahrenheit Cologne (nevében is utalva friss, kölnis jellegére), könnyed játéka a meleg és éles illatjegyeknek, melyek az ellentétes erők összecsapását szimbolizálják, akárcsak a tűz és a víz találkozása.

dior fahrenheit cologne2

Teljesen beleszerettem a Fahrenheit Cologne illatába! Lehengerlő, ultra férfias, sármos, izgató, és azonnal akarok egy üveggel a páromnak! A szikár, száraz fás alapok szinte bombaként robbannak ki az üvegből, csodálatos érzékkel megfűszerezve szerecsendióval és köménnyel, ritka példája annak, hogy hogyan kell eltalálni az arányokat a valóban orrot fogvatartóan csábító aromák és a közönséges fűszerpolc között. Persze a fejjegyben lévő frissítő citrusok fontos szerepet kapnak, elvezetik az orrot az illat lényegéhez, a fűszeres-fás alapokhoz, mindezt könnyed léptekkel, de magabiztosan. Ami pedig az elemek, ellentétek játékát valóban izgalmassá és izgatóvá teszi, az a francia ibolya, melynek finoman földes, fémes és zöld (nekem puhán púderes) karaktere ellensúlyként, ellenpontként tompítja a tüzes és friss jegyeket. Tíz pontos illat (tízből!).

Összetevők

Fejjegy: Bergamott, mandarin, citrom

Szívjegy: ibolya, pacsuli

Alapjegy: vetiver, cédrus, szerecsendió, kömény

Kapható 75, 100, 125 ml változatban

Érdemes megnézni a parfüm kisfilmjét, melynek atmoszférája, zenéje az eredeti, 1988-as reklámra emlékeztet, nem is csoda, hiszen nem kívántak nagyon eltérni az eredeti Fahrenheit koncepciótól, csak egy újabb alternatívaként kívánták az eddig is szép számú Fahrenheit rajongók igényeit kielégíteni.

Szívből ajánlom azoknak a férfiaknak, akik így a tavasz és a melegebb idő jöttével egy friss de mégis végtelenül férfias és szíveket megremegtető parfümre vágynak, amely megállja a helyét egy kötetlen eseményen vagy akár a kőkemény tárgyalóasztal mellett is!

A Parfum.hu webáruházban most kedvező áron kapható!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter