Carolina Herrera Good Girl – parfümkritika

Tavaly ősszel robbant be a köztudatba Carolina Herrera legújabb illatpillére, a Good Girl, hatalmas sikerrel, gyakorlatilag elkapkodták az első készleteket. Valljuk be, igencsak kellett valami ütős, valami nagyon új a CH parfümvonalába, mert igencsak gyenge lábakon állt. Carolina Herrera-nál kevesebb elegánsabb, kifinomultabb nő létezik a világon, komolyan csodálom szépségét, stílusát, és a ruhái, amelyeket a mai napig tervez, valami elképesztően gyönyörűek. Nagyon meglepő volt, hogy pont ő állt elő a stiletto (tűsarkú) parfümös üveggel, és a fricska névvel (Good Girl – Jókislány), ami mögött egy cseppet sem jókislányos illat áll.

“It’s so good to be bad!”- Olyan jó rossznak lenni!

good_girl_herrera-parfum

 

Vajon létezik olyan illat, amely rosszlányos de mégsem közönséges? Ezt a kérdést tette fel magának Louise Turner parfümőr, aki megalkotta a Good Girl-t. Olyan illatot akart, amely érzéki, mély és csábító, emellett nem felejt el “herrerás” lenni, azaz kifinomult és stílusos. Azt hiszem, ezt sikerült megvalósítania, bár kérdés az, hogy mennyire sikerült rosszlányosra. Maga a tűsarkú parfümforma nem újkeletű, itt-ott próbálkoztak már vele, természetesen halovány sikerrel, viszont Herrera stiletto-ja kifejezetten jóra sikeredett. Jó kézbe venni, minden részlete igényes és kidolgozott, a fújókája is praktikus, bár nem éppen kézitáska barát, de ettől eltekinthetünk. 🙂

Bevallom, teljesen bezsongok a reklámjától, a dübörgő zene, a vonulás, Karlie Kloss topmodell, New York, mind mind hatással vannak rám, ütős lett, na! Az illat maga, nos természetesen modern és trendi, abszolút belefekszik az új parfümtrendbe, miszerint édes és finoman fűszerezett illat kell, valami ütős virágos jeggyel, ami lehetőleg egyszerre meghökkentő és kellően simulékony. A tubarózsa lenne ez, amely igazából egy megzabolázott vadló, itt kevésbé adhatja ki igazi erejét, míg a kakaó és a tonkabab kettőse felülír mindent. A tonka most nagyon divatos, pláne a kakaó vagy praliné, úgyhogy a modern, trendi akkord is kipipálva. Természetesen a jázmin sem maradhat el, ha érzéki illatról van szó, az én orromnak erőteljesebb, mint a tubarózsa. A fejjegyben lévő mandula szép nyitás, kissé pikáns, enyhén friss-zöldes aromája mellett szépen kerekíti az amúgy is krémes felhangú jegyeket. Semmi ámbra, pézsma, fás akkord az alapokban csak túladagolt kakaó és tonkabab, ettől e két jegy nem tompul, hanem kifejezetten erőteljessé válik. Meleg, finoman gourmand, édes illat, kerek kis felhangokkal, nőies kikacsintással. Nem mondom, hogy korszakalkotó illat, nem is találta fel a spanyolviaszt, de aki szereti a kissé mélyebb, édes, dögös illatokat, annak jó választás a Good Girl. Aztán ne csodálkozzon, ha így megvadul, mint Madonna 😛

Összetevők: mandula, kávé, tubarózsa, jázmin, kakaó, tonkabab

Sillage: 3/4 – 3-4 spricc, és tuti mindenki érezni fogja

Tartósság: 3/4 – jó pár óráig kitart

Elegancia: 3 – nem kifejezetten elegáns, de nem is közönséges, szép, csinos ruhához is passzol

Szexifaktor: 4 – dögös, szexi

Korosztály: húszon túl bárkinek!

Árkategória/árérték: ugye azt tudjuk, hogy szép lassan kúszik fel a parfümök ára, szóval sajnos már egy CH sem olcsó

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Egy kis mini üveggel volt nekem, jó volt viselni, de nem lett a kedvencem. Ettől függetlenül ajánlom!

Már kapható a parfümériákban!

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter