Carolina Herrera Good Girl Legere – parfümkritika

2016 őszén berobbant a köztudatba az a parfüm, amely tökélyre fejlesztette a külcsín és a belbecs harmóniáját, és amely olyan vonzóvá tudta tenni a nőiesség szimbólumát (stiletto, tűsarkú), hogy minden második nő meg akarta/akarja kaparintani magának. Carolina Herrera kissé álmos parfümvonalára ráfért egy nagyágyú, aki felpezsdíti a méltán híres divatház nimbuszát a parfümériák polcain is. A Good Girl (lehet vitatkozni, hogy mennyire kiérdemelten-e vagy sem) az utóbbi év slágere lett, s fogy ki újra és újra a parfümériák polcain. Bár én csak egy 5 ml-s változatot fogyasztottam el, nem váltam az illat nagy rajongójává, annak ellenére, hogy minden egyes illatjegye abszolút bejön. Ez az én személyes preferenciám, hogy nem éreztem magaménak, de a kampány és a tűsarkút formázó üveg lenyűgöz, már csak ezért szeretnék egy nagy üveggel birtokolni.

Talán ezért villanyozott fel annyira, hogy idén tavasszal megjelent a Good Girl Eau de Parfum Legere, amely beharangozójában könnyedebb, ragyogóbb változatot ígért, mint a sima Good Girl.

Az EDP Légère tiszteleg az erős nők előtt és életörömük előtt, és arra ösztönöz, hogy váljunk azzá, akivé szeretnénk, öltsük magunkra az összes szerepet, amelyet csak akarunk. Az illat a modern végzet asszonyát meséli el, aki mer játszani a tonkabab és a karamellkrém, a cukros tejből készült érzéki desszert édességével. Innovatív illat, amelyet nők készítettek, és amely arra szólít fel, hogy szórakozz és légy csibész, mert… jó egy kicsit rosszalkodni! A fa – szantálfa – és virágok – ylang ylang és jázmin – kombinációja, a csábító karamellkrém illatával egyetemben, kifinomult mestermű, amely ragyogást és női erőt közvetít. Még a textúra is beszédes: az illat elkészítéséhez cukros állagú kristályosított abszolút tonkababot használtak, mely lágyan ölel körbe.

„Az illat sugárzása úgy nyit, mint egy virág, és rezonál egész nap és éjjel. Nem kényszerít semmit ránk, hanem alkalmazkodik kaméleonszerű személyiségünkhöz. Tiszteleg a bátor és erős nő előtt. A Légère (könnyed) itt most nem a frissesség szinonímája, hiszen az EDP Légère ugyanolyan intenzív illat, mint az előző. A nyersanyag minősége kiváló és az illat igen hosszan tart a bőrön.” – magyarázza Louise Turner, a parfüm megálmodója és készítője.

A fekete lakk üveg az arany színű bordázott magas sarokkal és a komplex belső nyomás rendszerrel, mely lehetővé teszi, hogy a parfümöt az üveg felső részén lévő nyílásból permetezhessük, szakít a hagyományokkal. „Egy tárgyat akartunk, nem pedig egy egyszerű üveget, és mi is képvisel több női erőt, mint a magas sarkú? A rendszert négy éven át fejlesztettük, és 600 alkalommal teszteltük, hogy tökéletes legyen. Ahhoz, hogy ez a flakon elkészüljön, száz másikra volt szükség.” – mondja Carolina Herrera de Baez, Carolina Herrera Fragrances kreatív igazgatója. A szín igazi kihívás volt: éj kék a felső részen és átlátszó a parfüm alján. A tűsarkú – a női erő szimbóluma – rabul ejtette a közönséget: „Egy nőnek sosincs elég cipője. Ha valaki azt mondja neked, hogy túl sok van belőlük, ne állj vele szóba többé.” – javasolja Carolina Herrera.

Ékes példája annak, hogy miért van értelme ennyi változatot legyártani egy illatból: amíg a Good Girl nem fogott meg, a Good Girl Legere sokkal inkább az én illatom! Szinte tombolnak benne a karakteresebbnél karakteresebb jegyek, melyek pár perc múlva lecsendesednek és összeforrnak. Cserébe kapunk egy puha fás-krémes, meleg hangulatú illatot, amely a leszáradásig kellően erőteljes és karakán. A fejjegyek citrusai (van belőlük bőven) kellenek ahhoz, hogy a brutálisan harsány akkordok felütését tompítsák, ragyogóbbá tegyék. Halványan, de a leszáradás végéig jelen vannak az illatban. Imádom azt a puha fás akkordot, amely ki-kicsillan az erős virágos jegyek közül, a tonkát enyhén túladagolták (pedig abból sosem elég), most jobb lett volna kissé óvatosabban adagolni, hiszen az ylang-ylang is szót követel magának, és kap is, az egyik legerőteljesebb jegy a kompozícióban. És megint bele-belekap az orromba az a finom, elegáns fás akkord, jaj ez de élvezet, csak a tonka-ylang kombót tudnám egy kicsit lehalkítani. A tubarózsa hozza a formáját, bár az ylang-ylangot nem tudja túlkiabálni, s az édes pralinés-karamellizált tejkrémes akkord csak finoman döngicsélni tud a nagy páros mellett.

Remélem, senkiben nem okozok maradandó károsodást, ha azt mondom, hogy Karlie Kross-ért sosem voltam oda, ennek ellenére nagyon tetszik az eredeti Good Girl kisfilmben, tényleg azt a dinamikus, lehengerlő nőiességet képviseli, mint a Good Girl. A Legere vizualjában már kevésbé tetszik, ez a hajszín nem áll neki jól szerintem – de hát csak pusztán az irigység szól belőlem, na 🙂 A Good Girl Legere valóban jó lány, de benne van egy csipetnyi huncutság is. Mint ahogy minden rosszban van valami jó, vagy az éremnek két oldala van, vagy éppen a közkedvelt jin és jang, a két ellentét, amely kiegészíti egymást, amely egyensúlyban tartja a világot. 

Összetevők: ylang-ylang, mandarin, bergamott, citrom, rózsa, tubarózsa, jázmin, narancsvirág, tonkabab, szantálfa, kasmírfa, praliné, fahéj, cédrus, pacsuli, ámbra, pézsma

Sillage: 4 –  van kiterjedése, ezzel lehet húzni azt a bizonyos csíkot, üdítő kivétel! 😉

Tartósság: 4 – edp töménység, bírja minimum fél napig.

Szexifaktor: 4/5 – ezt zabálják a pasik! Hozzáteszem, rengetegen megjegyezték, hogy de jó illatom van, amikor ezt viseltem…

Elegancia: 3/4 – nem kifejezetten az a kiskosztümös, elegáns illat, de nem is közönséges, szóval nyugodtan mehet decens cuccok mellé

Korosztály: ehhez érlelődjünk egy kicsit, 20 év alatt semmiképp sem ajánlom, és úgy 60-ig mondanám stílusosnak.

Kapható a parfümériákban!

*** Szeretnétek kipróbálni? Akkor gyertek a Parfümblog facebook oldalára, és játsszatok a négy mintacsomag egyikéért! ***



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter