Cacharel – divatház, amelyet egy vadkacsa ihletett

Na jó, csak a nevét, hiszen a cacharel egy povance-i vadkacsafaj neve…sajnos arról nem szól a fáma, hogy mégis miképp ugrott be a vadkacsáról az alapítónak egy divatház, mindenesetre a Cacharel igazán izgalmas történettel rendelkezik, nem beszélve parfümjeikről, melyek kifejezetten a nagyközönségnek készültek.

Cacharel_Eden1

Jean Bousquet egy varrógép gyártó fiaként cseperedett fel Franciaországban, így szívva magába a ruhakészítés mesterségét és fortélyait. Szabónak tanult, majd két év tervezői inaskodás után a Le Marais divatháznál megalkotta első kollekcióját, mely kellő lökést adott ahhoz, hogy saját divatmárkát alapítson Cacharel néven, mely egy provence-i vadkacsafajta neve. A Cacharel a készruhagyártás vezető helyén áll, stílusára a fiatalos, könnyed szabásvonal, nőies ruhák és élénk színű anyagok jellemzőek. A Cacharel arcaként a legismertebb szupermodellek, Kate Moss, Gisele Bündchen és Laeticia Casta szerepelnek, mellyel a fiatalos design-t erősítik.

Az első Cacharel parfüm akkora sikert aratott a nemzetközi parfümpiacon, hogy bekerült minden idők legjobb 10 illata közé. Az Anais Anais tervezőinek koncepciója szerint egy olyan illatot szerettek volna megalkotni, mely megfelel a Cacharel készruha-imázsának, és kellőképp olcsó is. A parfüm neve Anaitisz óperzsa istennőre utal, aki élet és halál úrnője. Az Anais Anais friss, gyöngéd és romantikus jegyeivel a fiatal vásárlóközönség kegyeit nyerte el, ebben főszerepet játszott az a vakmerő tervezői bravúr, hogy a liliomot emelték ki a többi illatjegy közül, és e köré erős illatú fehér virágokat építettek. Az Anais Anais üvegét Annagret Beier tervezte, aki később a többi Cacharel üveg tervezésében is részt vett. Az illat újszerűsége, modern formája és jól hangzó neve által minden idők legkelendőbb parfümjei közé került.

Másik emblematikus Cacharel parfüm a Lou Lou a 80-as évek meghatározó illata volt, minden megtalálható benne, ami erre a korszakra jellemző: kacér, füstös és szexi; harsány és feltűnő. Ez a virágos-keleties illatszer Lola Blauról, a csábos, mégis ártatlan hősnőről kapta nevét, akit az 1929-es Pandora szelencéje című filmben ismerhettünk meg. Az üveg szögletes formái az 1920-as évek art decó szellemében fogantak.

Az édenkert illataként elhíresült Eden a virágok szimfóniája. Rendkívül gazdag illatjegyekben, a fanyar bergamottól a púderes rózsán át a fűszeres pacsuliig. Igazi parfümritkaság!

Modern és időtálló: a Noa a fás jegyek és a bazsarózsa kompozíciója, friss zöld és édesen púderes virágokkal. Egyedi üvege (melyben egy gyöngy van) méltóképp tükrözi azt a letisztult és kifinomult formát, ami az illatot is jellemzi. A Noa Eau de Parfum verziója töményebb és erősebb, míg a Noa Eau de Toilette lágyabb és bőrre simulóbb. A Noa Fleur virágokban gazdagabb, citrusos illat, míg a Noa Dream légiesebb és fűszeresebb illat.

AM1628_BASE_DP_AMOR_AMOR_10.indd

Napjainkban, ha Cacharel, akkor Amor Amor! Az egyik legdivatosabb illatot alkották meg a Cacharel parfümőrei, s már megszokott meghökkentő üvegben és névvel. Az Amor Amor kompozíciójában a rózsa játssza a főszerepet, melyhez a friss és lédús gyümölcsök és meleg fűszerek asszisztálnak. Érzéki és nőies illata nem véletlenül kapta a szerelem nevet. Az Amor Amor Absolu ínyenceknek szánt gourmant illat, édes és harapnivaló pralinéval és ananásszal. Nyári esték illata az Amor Amor Eau Fraiche. Szenvedélyes és forró hangulatú az Amor Amor Elixir Passion. A csábítás és érzékiség meleg vaníliaágyon: ez az Amor Amor Tentation. Bár jellemzően nőknek tervez parfümöket a Cacharel, az Amor Amor sorozat több férfi illatot is tartalmaz. Az Amor Pour Homme egy fiatalos fás-fűszeres illat, a szokott férfiillatokhoz képest fűszeresebb és krémesebb változatban. Valódi felfrissülést ígér a melegebb hónapokra az Amor Pour Sunshine, mely aromás-friss jegyekben gazdag. Míg a férfiasabb és markánsabb vonalat az Amor Pour Tentation képviseli.

Gisele Bündchen és a szabadság: ez nem más, mint a Liberté! Édes narancs és fűszeres vanília akkordjai teszik különlegessé ezt az illatot. Modern és fiatalos, szabad lelkeknek! Promesse az ígéretek illata: bűbájosan romantikus, akár a kibontakozó szerelem első napjai. Lágy, tavaszias illat klasszikus virágokkal. Titokzatos és ragyogó a legújabb Cacharel illat- a Scarlett, dinamikus, mint maga a hősnő, akit az Elfújta a szél történetéből ismerhetünk. Ideális fiatal, pezsgő életet élő hölgyeknek.

 Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter