Byredo Rose of No Man’s Land – parfümkritika

A stockholmi niche parfümház újdonsága hozzánk is megérkezett az Andrássy útra, a Madison Parfümériába. A minimalista Byredo ház új illata a Rose of No Man’s Land. Ez a kifejezetten szép és szelíd, friss rózsás illat az első világháborúban a frontvonalon szolgáló ápolók és nővérek emlékének tiszteleg. Nagyon szép gesztus ez a Byredo részéről, hisz akinek a családjában van olyan, aki átélte valamelyik világháborút, netán a frontvonalon is szolgált, az az elbeszélések alapján és néhány háborús film láttán sejtheti annak a szörnyű időszaknak a pillanatait, napjait, hónapjait.

rose-of-no-man-s-land-byredo_newsletter-09-15_storm_5

Nagyon tetszik a Byredo koncepciója, ahogy ezt az időszakot megragadja, és illatot formál belőle. Ha rózsaillatra gondolunk, többnyire tömény, szenvedélyes bulgáriai rózsa, netán a megszokott pacsulival kombinált rózsa jut eszünkbe. Ez esetben nem a hódító nagyasszonyos rózsaillatra bukkanunk. Ez a rózsa nem leigázni akar, hanem a közelgő békét sejteti. A rózsaszín borssal és málnavirággal a török vörös rózsa kissé fűszeres, de nagyon könnyed, friss oldalát mutatja. Olyan gyöngéden és fáradhatatlanul ölel körül minket, ahogy annak idején a nővérek ápolták a fronton megsérült katonákat. A papirusz és ámbra fás, száraz jellege a rózsa erős, határozott oldalát hozza elő. Szelídség, elhivatottság, áldozatos munka és gondoskodó szeretet illata, mely számomra annyira megnyugtató, hogy a mostani, nehézségekkel és feszültségekkel teli életszakaszomban előszeretettel fogom viselni, hogy egy kis harmóniát csempésszek a mindennapokba.

Szylwy

rose od no man's land

Szerelmese vagyok a Byredo-nak, minden értelemben. Isteni, modern illatok, bombasztikus sillage-zsal, egyedi koncepcióval és jóképű márkatulajdonossal. Szóval minden új illatukra ki vagyok éhezve, és minden illatukat magaménak akarom tudni. A Rose of No Man’s Land megjelenését különösen vártam, hiszen kifejezetten szeretem a rózsa-központú illatokat, bár közhelyes és elcsépelt időnként, még mindig elő lehet állni újfajta rózsa installációval, egy új értelmezéssel, mellyel feledni tudjuk nagyanyáink rózsavízét. A Rose of No Man’s Land egy gyengéd, romantikus rózsa képét mutatja, szinte szűzies, de nem visszafogott, nem álszerény és cseppet sem vénkisasszonyos. Kerek, tökéletes hangsúllyal megkomponált illat, finom kézzel fűszerezve. Természetesen a “kell” kategóriába került a parfümlistámon.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter