Bourjois őszi újdonságai

Kész, már eddig is nagy rajongója voltam a Bourjois márkának, de az idei őszi újdonságokkal végképp levettek a lábamról. A rajongásom egészen tizenakárhány évig visszavezethető, amikor is az első fizetésemet megkapva végre nem a legolcsóbb polcokon kellett kotorásznom a drogériák polcain, hanem a szemet gyönyörködtető, csillogó-villogó Bourjois állványról válogathattam. Visszagondolva, majdhogynem végigpróbáltam az akkori kínálatot, de nagyon nem kellett költenem, mert egyrészt akkor még nem volt ennyire bőséges a kínálat, másrészt jó minőségű, tartós kozmetikumok, kitartottak jó sokáig. Sőt, ha nagyon muszáj, elő tudok szedni egy ezeréves pirosítót is, amit nem volt szívem kidobni, mert bár nem fogyott el (!), de annyira cuki, hogy megtartottam. Az idei kollekcióból nem is tudok kedvencet kiemelni, inkább nézzük meg, hogy mivel is találkozhatunk, ha Bourjois állványhoz érünk.

b-lakkok

La Laque Gel

Végre a Bourjoishoz is elért a géllak mánia! A márka ultra cuki és igazán franciás formába öntött új lakkjait már csak azért is érdemes begyűjteni, mert istenien mutatnak egymás mellé felsorakoztatva. Komolyan mondom, fájt a szívem megbontani és használni. Nálam a lámpa nélküli (és lámpás is) géllakkok nagy csodája elmarad, az van, hogy az én körmeim extra hatásoknak vannak kitéve, azaz vízben nyúlkálok (valamikor kézzel mosok, gyerekem van, ez van), mosogatok és sokszor nincs kedvem gumikesztyűt húzni, gépelek ezerrel, matatok, teszek-veszek, szóval nem ölbe tett kézzel üldögélek naphosszat. Így a legtartósabb lakkok sem bírják rajtam makulátlanul 3 napnál tovább, ez van, én ezt tudomásul veszem.

gamme-laque-gel

Az új La Laque Gel lakkok sem kivételek, de ez nem a termék hibája, csak az enyém. Gyönyörű élénk színek, 12 ragyogó és fényes árnyalatban, vastag ecsettel, amivel 2 vonással fent is a lakk. Száradni hagyni kell, nem érdemes a randi előtti utolsó pillanatra hagyni, és két réteg után ha a hozzá való fedőlakkot használjuk (fekete üveges Le Top Coat Gel), akkor garantáltan több napig tartós lesz a hatás.

alapozo

Air Mat alapozó

Amit sokan kérdeztetek, hogy milyen! Mindenki a tökéletes alapozót keresi, én is, aztán megtalálom, és cserébe kivonják a forgalomból. Szóval itt az újabb lehetséges miss perfect! Az Air Mat alapozó lényege, hogy légiesen könnyed, mégis megfelelően fed és kellően matt hatást nyújt, így a zsírosabb, kombinált bőrű nők is bátran használhatják. No és persze a varászszó: nincs maszkszerű hatás, gyakorlatilag a sminkeletlen bőr kényelmét nyújtja, ki ne szeretné ezt, ugye? Én a Vanille árnyalatot próbáltam, a napbarnított, kreol bőrömhöz ez most túl világosnak tűnt (télen milyen jó lesz, amikor kifakulok). Valóban fátyolszerű, nem lehet érezni az arcon, nincs kellemetlen nehéz-érzet és valóban nem fed olyan erősen, hogy maszkot képezne az arcon. A durvább bőrhibák korrektort igényelnek használata mellett, de azt, amit ígér: a könnyed, láthatatlan hatást megadja. Valóban szépen belesimul a bőrbe, nem csíkoz (ecsetet használok).

air-mat-v4

Tartóssága ha nem is 24 órás, de simán kibírja reggeltől délutánig, zsírosabb, problémásabb bőrűek, ha esti programra igyekeznek munka után, azért készítsenek be egy púdert vagy korrektort. Nekem bevált, mert hétköznapokon pont elég, nem szoktam drámai sminket meg kontúrozást csinálni ha dolgozni megyek, vagy a játszótérre. Várom, hogy hozzáfakuljak az árnyalatomhoz.

Rouge Edition Souffle de Velvet

Ha van valami, amivel imádok játszani és kísérletezni, akkor az a rúzs. Egy tök egyszerű, hétköznapi sminket is remekül meg lehet bolondítani egy bombajó rúzzsal vagy szájfénnyel, ezért kábé van vagy kismillió rúzsom, a szivárvány minden árnyalatában. Leginkább (érthető okokból) az ultra tartós rúzsokat kedvelem, de van az úgy, amikor csak egy kis finom színezésre vágyom, nem pedig “drama queen” hatásra. Ilyenkor jön jól az új Souffle de Velvet!

img_7927

A Rouge Edition Souffle de Velvet számára nincs kompromisszum, ha választani kell szín és kényelem között. Hidratáló összetevőket tartalmaz, ez a bársonyos formula puhává teszi és akár 10 órán keresztül is hidratálja az ajkakat, olyan kellemes a viselete, akár egy ajakbalzsamé. A finom és selymes rúzst vidd fel ajkaidra, könnyű, puha textúrája igazi kényeztetés a bőröd számára.”

model-middle-east

Nagyon érdekes ez a termék! Rúzs, szájfény, ajakápoló és ajakszínező egyben. Először is tudni kell, hogy nevéhez hűen nagyon finoman színez, az intenzív színek ellenére bátran lehet kísérletezni velük azoknak is, akik tartanak az erőteljes rúzsoktól. Odavagyok a puha szivacsos ecsettel való felvitelért, isteni érzés használni. Szép, krémes állag, könnyen eldolgozható, nem utolsó sorban mennyei illatú. A színek matt hatásúak, inkább krémesnek mondanám őket, észrevétlenül ülnek fel az ajkakra és valóban hidratálnak mint egy balzsam. Nyugodtan ki lehet váltani a színezett hidratálókat erre a termékre.

img_7915

Little Round Pot mono szemhéjfestékek

A kis macaron-ihlette szemhéjfestékek, amelyekből muszáj begyűjteni mindet, mert egy nem elég! 🙂 Tudom, paletta paletta hátán mindenhol, én is szeretem őket, aztán rájövök, hogy a méregdrága palettáimból jó, ha 3 szín elfogy, a többihez alig nyúlok. Sőt, fokozom! Sminkes berkekben oly nagy szörnyülködést kiváltó dolog az, ha csak egy színt viszek fel a szememre, már pedig én sokszor ezt szeretem és kész! Ezért jobban járok, ha magam rakom össze a “palettámat”, azaz szépen ezekből a kis mono szemfestékekből azt veszem meg, amelyeket szeretek is használni. Láthatóan a bézs 50 árnyalatát, és időnként egy-két “színt” is. Vannak közötte erősen (néha már túl csillogóak az én ízlésemnek) és szép, közepesen pigmentált árnyalatok is, érdemes az állványnál kipróbálni bőrön, mert bár látszólag nem nagy az eltérés két szín között, lehet, hogy az egyik sokkal csillámosabb. Én mindig használok szemhéjalapozót, így minden szemfesték rajtam nap végéig bírja, csakúgy, mint a Bourjois mono szemfestékei is, meg vagyok velük elégedve!

A Boujois termékeket keressétek a Müller parfümériákban, Rossmannban és a DM-ben!

bourjois-nyeremenyjatek-parfumblog

Kipróbálnád őket? Szeretnéd tesztelni? Akkor nyomás gyorsan a Parfümblog facebook oldalára a részletekért! 🙂

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter