Blood Concept – az új széria

Az olaszok mindig is tudtak egyedit és figyelemfelkeltőt alkotni. Így jött létre a Blood Concept névre hallgató niche parfümház is. Koncepciójuk középpontjában a vér áll. Itt most gondolhatnánk valami nagyon bizarra, de mindenkit megnyugtatok, nem kell megijedni, semmi perverz, semmi brutális, sokkal inkább egy különleges ötlet, melyet az olaszok most elénk tárnak. A vér a legtöbbet tanulmányozott és tesztelt része az emberi szervezetnek. És mint azt tudjuk, 4 vércsoport létezik, melyek más és más sajátosságokkal rendelkeznek. Ahogy készült már diéta is a különböző vércsoportok szerint, a Blood Concept ugyanezt az ötletet ültette át a parfümök világába. Hosszas tesztelés és számos tudományos ismeret begyűjtése után a készítők úgy alkották meg parfümjeiket, hogy azok a hozzájuk tartozó vércsoportúak bőrén bontakoznak ki a legjobban.

blood

Csak úgy zárójelben jegyezném meg, hogy azért érdemes a többit is kipróbálni, mert rajtam pl. szinte az összesnek nagyon finom illata van. A különlegesség még abban is rejlik, hogy a papírcsíkos és a bőrteszt között sokkal nagyobb különbség van, mint bármely más parfüm esetén. Innen is látszik, hogy tényleg tudományos alapra épült az elkészítésük, hisz míg van, ami papíron édes, a bőrömön már friss, citrusosként jelenik meg….tehát igenis van jelentősége annak, mit hoz ki belőle a vércsoportunk, a saját testünk egyedi adottsága, illata. A cég már 2011-ben és 2013-ban is megalkotott 2 szériát, aztán úgy döntöttek, az egészet megreformálják és most 2 új sorozattal és 2 ráadás illattal rukkoltak elő. Mindegyik illat unisex, de mint az általában lenni szokott, tőlünk függ, hogy nőiessé vagy férfiassá válik rajunk.

2015-10-03 14.05.27

A vörös széria: vad, buja, megállíthatatlan, magával ragadó.

A – Green Cachemire: a béke és nyugalom illata. A mandarin, fügelevél és levendula megnyugtató hármasa találkozik a geránium és kardamom határozott illatával. Szép, letisztult, harmóniát sugárzó a kasmírfa és mirha találkozása. Igazán természet közeli, fás, kissé zöld illat.

B – Wonder Tonka: a papírcsíkon még kifejezetten forró csoki illatú, a bőrömön pedig egy teljesen más oldalát mutatja. A kakaó, tonkabab, benzoégyanta és pézsma alapú illatból rajtam a hattérben meghúzódó citrom, bors és rózsa mutatkozott meg erősebben. Számomra papírcsíkon is és bőrön is nagyon tetszett és még mindig alig hiszem el, hogy tud egy parfüm ennyire különböző lenni a különböző tesztelés során.

AB – Tokyo Musk: lüktető, vibráló nagyvárosi illat. Modern és elegáns, leginkább egy minimalista módon berendezett penthouse-ban megrendezésre kerülő fényűző party illataként tudnám jellemezni, modern, minimal zenével, fényekkel és luxussal. Ciprusok és citrusok, borókabogyó, koriander és pézsma alkotta kompozíció. A bőrömön sokkal puhábbá, pézsmásabbá vált, nem csak a pörgés és futurisztikus bulik jutnak róla az eszembe, bár kétségtelenül az is része ennek az illatnak.

0 – Absolute Suede: acél és bőr kettősége, hideg és meleg ellentéte váltakozik a 0-s vércsoportúaknak kifejlesztett parfümben. Citrom, kakukkfű és menta robban be a fejjegyben, kifújáskor erőteljes, citrusos-gyógynövényes illatot mutat be. Majd telik az idő, az illat puhul, szelídül, a kávés-málnás benzoégyanta pedig kifejezetten balzsamossá válik. Végezetül a velúrös bőr illata egy kis gourmand édességgel igazán érzékivé, csábítóvá varázsolja az Absolute Suede-et.

2015-10-03 14.05.56

A fekete széria, lényünk sötét oldalát hivatott előcsalogatni és bemutatni. Izgalmas, titokzatos, egyedi és mindenképpen különleges.

A – Killer Vanilla: keserédes, vad, lázadó illat. A karamella és vanília édességébe a sáfrány, perubalzsam és labdanum határozottan és karakteresen vegyül el, ezáltal fejezve kis azt a rengeteg kettősséget ami benne van. „Amolyan megmutatom magam, de nem feltétlenül olyannak, amilyen vagyok” – illat.

B – Magic Amber: egy végtelen utazást szimbolizál, mely elkalauzol minket lelkünk legrejtettebb zugaiba. A könnyed citrusokba zárt ámbrás illatból a leszáradás után előtűnik a különleges ambroxan nevű összetevő, mely észrevétlenül, diszkréten, mégis ellenállhatatlan módon kerít bűvkörébe.

AB – Liquid Spice: nagyon finom, fűszeres illata rögtön a kedvencem lett. A fűszeres jegyek: bors, szegfűszeg és fahéj, tonkabab és ibolyalevél köntösbe öltözött. Balzsamos elemi gyantával, mirhával és a füstös tömjén izgalmas illatával csodásan alkalmazkodik az AB vércsoportúak bőréhez.

0 – Cruel Incense: feketébb, mint az éjszaka, és erősebb, mint a vágy. Izgalmas illat, mely papírcsíkon inkább édes, pacsulival áztatott ámbrás illat. A bőrömön pedig hihetetlen, de citrusosként mutatkozott be, kiemelve a cédrust, tömjént és fekete borsot. Én egyszerűen érzéki, vágyaktól túlfűtött citrusos füstként jellemezném. Meghökkentő? Nos igen, de nagyon könnyen rabul ejt, hálót sző körénk, és máris a rabjai vagyunk.

2015-10-03 14.05.39

Jöhet a 2 ráadás? Az Upside Down széria?

A 2 „bónusz” illat nagyon zöld, nagyon unisex….de nézzünk csak alaposabban az illatok mögé.

XL – Oxygen Vert: magyarul Zöld Oxigén. Légiesen könnyed, harsányan zöld, kirobbanó frissességet hirdető citromos, gyömbéres illat. Nekem kifejezetten férfias, sportos, határozott, melyről egy markáns, tökéletesen szálkás, izmos férfi jut eszembe. Mindig mozgásban, mindig aktívan. A pézsma és száraz fa teszi letisztulttá, idővel elveszi a citrom harsány oldalát, megnyugtatóvá, harmonikussá válik.

PH – Bright Oud: huhh, ez aztán maga a csábítás. Ha létezik igazán érzéki illat, mely a leszáradás után kezd csak igazán fokozódni, akkor ez bizony az. A rum, fekete bors és a citromlébe merített fehér oud-dal a Blood Concept feltette a koronát alkotásaira. Pacsuli, fehér bőr és ámbra az alapjegyben kibontakozva, a már amúgy is ellenállhatatlan illatba olyan bársonyos pikantériát csempészett, amitől a női és férfi bőrön is a megbabonázó, érzéki oldalát mutatja.

Ha kíváncsiak lettetek, tegyetek egy próbát, hisz a Madison Parfümériában mindegyik megtalálható.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter