Beauty-percek: olcsó és jó arcszérumok

Az az igazság, hogy kissé későn ültem fel az arcszérum-vonatra, mert engem elriasztott a hatóanyagokat, veszélyeiket és hatásaikat felsoroló írások, vélemények özöne, elveszve éreztem magam, hogy az én bőrömnek mi lenne legjobb szérum, és egyáltalán melyik márkát válasszam. Mert bár pár ezer forintos tételek, ugyanakkor a kemikáliák ilyenfajta kenegetése az arcromra csak úgy találomra, nem volt éppen vonzó. Azóta pár év eltelt, és kikristályosodott, hogy mely termékek váltak be másoknak is igazán, melyik arcbőrre melyik jó valóban, és szűkült a lista pár összetevőre, amit én is szívesen kipróbáltam volna.

Az biztos volt, hogy kell valami C vitaminos cucc, mert jót tesz a finom ráncoknak, hidratál és egységesíti a bőr felszínét, és a bőr árnyalatát, már pedig nekem mindegyikkel gondom van. Kapva kaptam az alkalmon, amikor megláttam, hogy a Notino.hu oldalon kapható kisebb kiszerelésű Delia Cosmetics Face Care Vitamin C szérum, és nem nagy rizikó kipróbálnom, hogy kell-e ez a bőrömnek. A 10 ml-s kiszerelés jelen állapotban 1290 Ft, szóval tényleg nem drága, arra pont jó, hogy az ember tesztelje. Kis barna üvegben tejfehér, sűrű szérum, hozzá felszívós pipetta, amivel azért ezt a sűrű szérumot nem olyan egyszerű adagolni, de azért megoldható. Nem kell belőle sok, tényleg pár csepp. Én rendszerint hetente kétszer használom reggeli rutinomba beépítve. Puha, sima, friss tőle a bőröm tőle, egy hónapnyi használat alatt a felét fogyasztottam el a kis üvegnek, és ha nem is csodaszer, de tényleg érezhetően jót tesz a bőrömnek.

A másik Delia Cosmetics termék, amit megrendeltem a Vitamin C mellé, az a Mandelic Acid, kisimító szérum mandula savval arcra, nyakra. Szintén 10 ml-es kiszerelés, csak éppen folyékony, víz-szerű anyag, könnyen adagolható. Zsíros, pattanátsos, ráncos bőrre ajánlott. Nagyon megszerettem ezt a kis szérumot, hetente kétszer használom az esti rutinomba beépítve és csodás, ruganyos babapopsi arcbőrt eredményez, istenien sima bőrfelszínt, és az egy hónap alatt egy pattanásom sem jött elő. Biztos, hogy újra fogom venni, nagyon bevált!

Végül nem bírtam ki, és az egyik népszerű összetevőjű arcszérumot is megrendeltem. A Revolution Skincare 10% Niacinamide + 1% Zink már nagyobb darab, 30 ml-s szérum, ár/érték arányban pont annyi, mint a Delia Cosmetics, most éppen 3210 Ft. Kifejezetten tág pórusokra, zsíros bőrre, pattanások ellen ajánlott. Teszi a dolgát, pláne ha felváltva használom a mandula savval, tényleg szebb, puhább, egységesebb a bőröm tőlük. Könnyen adagolható, víz-szerű anyag, nem csíp, nem mar, az én bőröm szereti.

Nagyon jól megvagyok ezzel a három szérummal, azt gondolom, hogy már bátrabban belevágok a kísérletekbe a bőrömmel kapcsolatban, de ha csak ezt a három szérumot használom hosszú távon, akkor is boldog leszek. Arra figyelek, hogy nem egyszerre használom őket, és nem minden nap. Így bőven megéri beruházni ezekre a pár ezer forintos szérumokra.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter