Beauty-percek: L’Occitane Aqua Reotier

Sok mindent köszönhetek a blognak és a blogolásnak, de azt bizton állíthatom, hogy az egyik legjobb “hozadéka” az, hogy a márkák többségét “belülről”, mélyebben sikerült megismernem, mint a blog előtt. Így van ez a L’Occitane-nal is. 8 évvel ezelőtt is tudtam, hogy a L’Occitane üzleteiben milyen termékek találhatóak, de csupán 1-2 bestsellerüket ismertem. Mondanom sem kell, hogy azóta rendszeres L’Occitane “fogyasztó” lettem, legyen szó parfümökről, testápolásról vagy arcápolásról, jöhet bármi, ami nekem való.

A hardcore parfümblog olvasók esetleg emlékezhetnek rá, hogy bizony az arcbőrömmel sok problémám van/volt, akármit nem kenhetek rá. Felszíni vízhiányos, cserébe eltömődött pórusokra hajlamos és pattanásos is tudok lenni 40 évesen. Ami bizonyos, hogy a vízhiánnyal kezdeni kell valamit, mert bár tud zsírosodni is, de piszkosul húzódik, ha nem hidratálom. Kipróbáltam már sok terméket, sok nem vált be, pár ideig óráig, pár pedig nagy kedvenc lett. A L’Occitane arcápoló kínálatában a shea vajas light nyugtató krém lett kedvenc könnyű állagának és jó hidratáló hatásának köszönhetően. A márka viszont nem ebben volt erős, hanem épp a korosztályomat megcélzó anti-aging-ben, eddig. Kérem szépen, megjelent a komplett arcápolási rutint lefedő Aqua Réotier arcápoló család, kifejezetten fiatalok számára. Semmi diszkrimináció, azért kiemelten a huszas-harmincas korosztályt célozták meg az új hidratáló családdal, mert az ő bőrük az, amely még nem igényel külön (speckó) liftinget, boostert vagy egyéb turbó anyagokat, pusztán egy hidratáló képes rendben tartani azt. De lássuk, hogy hogyan!

“A L’Occitane alapítása (1976) óta ünnepli Provence csodáit – ez a mágikus régió még mindig tartogat meglepetéseket. A Réotier forrás Provence legújabb mágikus titka, melyet a L’Occitane most megoszt Önnel. A Föld meglehetősen különleges és egyedülálló helye a hegyvidéki Hautes-Alpes régióban található. Rendkívüli formáját a természet alkotta, a forrás egyedülálló ásványvize segítségével. Az ásványi anyagokkal dúsított Réotier forrásvíz nagy koncentrációban kálciumot tartalmaz – közel 10x többet mint a francia termál víz. Az esővíz évszázadokat utazik a föld alatti csatornákban és az útjába kerülő kövekből kálciummal gazdagodik. Ez a hosszú út, és a föld alatt rejlő hő egy hiper-mineralizált medencét alkot. Az egyedülálló, hűvös esővízzel keveredő forrás, magas kálcium- és magnéziumtartalma az egészséges bőr nélkülözhetetlen támogatója.”

Egy kis tudományos-fantasztikus összefoglaló a Réotier víz erejéről (angol felirattal):

A kulcsszó a kálcium, mégpedig igen bőséges adagban, amely elősegíti a bőrt a víz megtartásában. Jó pár éve felfedeztem a termálvizes arcpermeteket, és azok jótékony hatását, mert tényleg működik, tényleg jót tesznek bizonyos ásványi anyagok (és a víz!) a bőrnek. Ezt, a kálciumban gazdag termálvizet a kollekció mindegyik darabja tartalmazza.

A három lépéses arcápoló rutin első lépése az alapos tisztítás, ami nálam kizárólag arctisztító géllel történhet. A vízbázisú arctisztító gél (195 ml, egy fél életre elég, mert borsónyi adag is bőségesen felhabzik) hűs hatású, kellően tisztít és egyáltalán nem szárít (ritka). Én itt be szoktam iktatni egy tonizálást vagy minimum micellás víz használatát, már csak rutinból is. Majd jön a hidratáló szérum, a titkos kis kedvenc! Érezhetően felpezsdíti a bőrt, azonnal hidratálja, amit a bőr azonnal fel is szív, éppen ezért önmagában nem elég, mindenképpen krém támogatását igényli, viszont vele együtt kellően hidratál. 150 ml kiszerelésű, szintén nagyon sokáig elég, nem érdemes vele spórolni, én reggel és este is használom. Végül a hidratálást az ultra hidratáló krémmel fejezem be. Rá esett a választásom, ugyanis bármennyire is vonzó az ultra hidratáló gél és a benne lévő több ezer mikrobuborék, sajnos nekem már kevés, mindenképpen a gazdagabb, krémesebb verzió az, amelyet igényel a bőröm. Hozzá kell tennem, hogy az én érett és egyben erősen problémás bőrömnek tavasszal-nyáron ez épp elég, viszont télen vissza kell térjek a fent említett shea vajas krémhez.

Igazi hiánypótló arcápoló termékcsalád született a L’Occitane által, ha most lennék a húszas éveimben, biztos vagyok benne, hogy csak ezt használnám! Már kapható a teljes termékpaletta a L’Occitane üzleteiben és a webshopban, ráadásul most “ingyen” ki is próbálhatjátok, hiszen ha megvásároljátok az Aqua Réotier dobozt 4000 Ft-ért, akkor abban egy kupont találhattok, amelyet beszámítanak újabb arcápoló termék vásárlásakor. Én sietnék:)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter