Beauty-percek: Elő a fényvédőkkel!

Sajnos hajlamos vagyok az arcomon foltosodni (bár lekopogom, az utóbbi időben egyre javul a helyzet), ezért az első napsugarak megjelenésével én már használok fényvédőt az arcomra és a bőrömre is. Alapvetően szép kreol bőröm van, azonnal csoki leszek a naptól, fiatal siheder koromban napoztattam is magam, ha kellett, ha nem. Ma már nagyon ritkán fekszem ki a napra, akkor is SPF50 faktoros krémet használok, és minimális időt próbálok közvetlen napfény alatt tölteni…és így is csoki vagyok! 🙂

A 7 éves gyerekem már úgy megszokta, hogy tavasztól őszig minden nap bekenem fényvédővel, hogy már ő maga figyelmeztet rá, ha elfelejteném. Sőt, nálunk az oviban is figyelnek erre, ezért be is szoktam adni egy flakon naptejet, hogy azt használják a gyerekemre. Mert az az igazság, hogy pár termék az, ami nálunk bevált. Az egyik nagy kedvenc márka kétség kívül a La Roche-Posay. Anno beszereztem majdnem mindent a márkától, ma már kényelmi szempontból én is a hőn szeretett Anthelios Dermo Pediatrics termékcsaládot használom, megveszem a gigantikus családi kiszerelést, és az kettőnknek kitart egész szezonban. Ez a napozó fizikai és csökkentett kémiai fényvédőt tartalmaz, könnyen elkenhető, de azért minimálisan látható a bőrön (épp arra jó, hogy lássam, hova jutott). Nagyon gazdag, kevés kell belőle, illatmentes és termálvizet is tartalmaz. Könnyen kinyomható a tubusból…nevetni fogtok, nekem ez szempont, mert utálom, ha krémes kézzel kell kínlódom, hogy a naptejhez juthassak.

Az arcomra szintén SPF 50 faktoros terméket használok. Napközben egy jó kis BB krém, amelyben van napvédő, bőven elég, de ha vízpart mellé megyünk, vagy csatangolni a városba, akkor mindenképpen arcra való naptejet teszek fel. Ilyen a Lancaster Sun Sensitive Fresh BB Cream, ha kifogy, biztos, hogy újra veszem. Közepes erősségű fedés, nem túlzó csillogás – de kell fölé a púder, illata nincs, teszi a dolgát. Nem szeretem a fluid megnevezésű krémeket, engem szárítanak, ugyanakkor a mattító változatok közül egy-kettő bevált. Ilyen a Shiseido Sun Care Expert Sun Protector face & body, amely bár illatos (de csodás), könnyed, nagyon lágy tej, nem csillog, nem ragad, azonnal felszívódik, egy csoda.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter