Beauty-percek: Bioderma fényvédelem

Bár igen szeszélyesen alakul a május, hol szikrázó napsütés, hol eső és szél, én azért már nem bízom a véletlenre és vadul napvédek! Két éve már olvashattatok a blogon az akkori Bioderma Photoderm napvédő újdonságokról, az idén annyi izgalmas termék kapható a márkától, hogy muszáj volt újra kipróbálnom őket.

Amire nagyon kíváncsi voltam, és a Krémmánián nagyon sok jó véleményt és néhány megosztó bejegyzést is olvastam, az a Bioderma Photoderm Nude Touch SPF50 színezett fényvédő. Nyáron nem használok alapozót, csak fényvédővel ellátott BB vagy CC krémet. A Fluid megnevezés kissé megijesztett, mert nem igazán váltak be előtte a napvédő fluidok, de az ígéret, miszerint liquid to-powder anyagának köszönhetően 8 órán keresztül matt hatást biztosít, meggyőzött, hogy ki kell próbálnom. Nos, a Nude Touch valóban fluid, nem krémes állagú, hanem valóban folyós, szinte vizes folyadék. Így nem is szórakoztam ecsettel (csak elnyelte volna a felét), és kézzel kentem fel. Villámgyorsan el lehet dolgozni, nekem sikerül minden alkalommal egyenletesen felvinni. Én a 02 világos árnyalatot választottam, ami a közepes árnyalatnak felel meg. A 01 kifejezetten világos, a 03 pedig szerintem már sötét. Én kifejezetten barna, kreol vagyok, és a 02 éppen jó, szóval a 03 árnyalattal csak tényleg az próbálkozzon, aki nagyon barna arcszínt szeretne. Egyébként lágy színt ad, nem fed nyilván erősen, de ez nyáron nekem épp elég. És hogy mi a lényege? Hogy rászárad a bőrre és ott púderré alakul át. Ez pedig óhatatlanul bőrszáradást okoz. De mivel ez a termék kombinált, zsíros bőrre lett kitalálva, éppen azt teszi, aminek a csillogó bőr tulajdonosa örül: mattít. Én minden alkalommal bőségesen aláhidratálok, és nagyon minimális esetben éreztem, hogy szárít (főként a nem zsíros részeken), de még nincs itt az izzasztó nyár, amikor izzad az ember lánya…:) Pár használatból látom, hogy nyáron szeretni fogom, ez lesz az az “alapozó”, amit bátran használhatok a vízpart mellett is. Nagy piros pont, hogy 100%-ban fizikai fényvédőt tartalmaz.

Sosem gondoltam volna, hogy bronzosítás témakörben újat tudnak mutatni nekem. És lám! Nem is értem, hogy lehetett élet a Bioderma Photoderm Autobronzant önbarnító spray előtt. Csúcs termék, csúcs hatással. Ami elképzelhetetlen volt, az most a valóság: nem foltos barnulás mesterségesen. Istenien egyszerű a használata: csak be kell magunkat fújni alaposan és voilá, kész a barnaság. Na jó, igazából másnapra. Színtelen, illat nélküli permet, ami jól hord, jól takar. Nincs szükség kenegetésre, csak elég egyenletesen befújni magunkat. Én csak minimálisan éreztem az önbarnítük jellegzetes “szagát”. Mivel színtelen, nem fogja meg a ruhát, de azért ne indulás előtt használjátok. Nem lesz azonnali brutál (narancs) barnaság tőle, hanem szépen fel lehet építeni vele a színünket. Világos bőrre is ajánlott, mert épp csak a saját szín árnyalatát emeli egy szinttel. Ha minden másnap használod párszor, akkor már látványos az eredmény. Nagyon klassz termék, próbáljátok ki!

Mivel a gyerekem is mindennapos naptej fogyasztó, már tudja reggel, ovi előtt, hogy Anya, naptej! És már elég nagy ahhoz, hogy maga is próbálgassa magán használni, így kaptam az alkalmon, és a kezébe nyomtam a pumpás Bioderma Photoderm Kid SPF50 naptejet. Amit tudni kell róla, hogy nem hajtógázos, hanem pumpás, puha flakonban, így sokadik pumpálásra viccesen beszívódik a flakon. De szerencsére ezen túl tudunk lendülni, ha az előnyeit nézem: fehér tejet szór, ami így látszik, hogy hova jutott, ugyanakkor, amikor eldolgozzuk egyből beszívódik a bőrbe, és matt, nem ragacsos érzetet hagy maga után. Érezhetően megtapad a bőrön, nem folyik le, többszöri úszást, pancsolást is kibír, szóval nem az a fajta, amit 5 perc alatt lepancsol a gyerek. Érzékeny bőrre javasolt, ugyanakkor nem fizikai fényvédő, hanem a Bioderma speciális cellular bioprotection szabadalmat tartalmazza (minden Photoderm termékben megtalálható), amely belső biológiai védelmet nyújt.

Megvan nektek az a feeling, amikor nyakig tocsogó bronzolajban fekszetek a napon, és remélitek, hogy most aztán bronzistennők lesztek? Nekem erről szólt a tinikorom! 🙂 Ma már elképzelhetetlen, hogy 2-es faktorú olajban tocsogjak (mondjuk már akkor is rosszul voltam ettől a részétől), de még mindig megdobban a szívem, ha azt olvasom, hogy bronz és hogy olaj. Mert ahhoz valami különleges barnaságot képzelünk, ami mindenkinek az álma. Nyilván ennyi idősen már vonzóbb az egészséges bőr képzete, mint a bronzbarnaságé, de azért na! Lehet ezt biztonságosan is csinálni, no meg úgy, hogy nem úszunk az olajban. A Bioderma Photoderm Bronz SPF30 még nem volt vízparti bevetésen, de azt már tudom, hogy a városban abszolút megállja a helyét. Képzeljetek el egy olyan olajat, amely minimális csillogó finissel, finom és lágy illattal terül el a bőrödön. Nem kell löttyintened, elég csak permetezni, és ha akarod, elkenni, sem muszáj, bár városi használatnál azért nem árt. Ha elmennénk erre a tengerparti nyaralásra, amelyre még februárban befizettük a foglalót, akkor tuti ebben az olajban “fürödnék” egész nap. És azért a 30-as faktor több, mint megnyugtató, ez alá nem is szeretném adni, pláne tengerparton.

Végül, tudjátok, jöjjön a napozás utáni bőrnyugtatás, méghozzá speciális bőrnyugtató hatóanyagokkal.

“A Photoderm After-sun testápoló bőrpuhító és bőrnyugtató összetevőkkel gazdagított: az allantoin és a ginkgo biloba gondoskodik a felhevült bőr megnyugtatásáról. A glicerin és shea vaj hidratálja és újrastrukturálja a bőrt, így gátolva a napozás utáni bőrszárazságot.”

Amit én tapasztaltam: lágy, könnyű, nem ragacsos testápoló, amelyet szinte beitta a bőröm. Mivel érzékeny bőrre való, imán használom a gyerekem bőrére is, sőt! Minimális, finom illatú, arcra is használható, igazából egy felturbózott hidratáló, amelyet az egész család használhat, szerintem napozástól függetlenül. Tipp: ne csomagolj mindenkinek külön testápolót a nyaralásra, elég egy flakon Bioderma Photoderm Aprés-Soleil, és használhatja apa, anya és a gyerekek, mindenre.


Bioderma termékeket patikákban tudjátok megvásárolni, a felnőtt napozókat -20%, a gyermek fényvédőket pedig -25% kedvezménnyel az akcióban résztvevő patikákban nyár végéig.

Online webpatikában is elérhetőek a termékek, termék információk www.bioderma.hu oldalon.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter