Beauty-percek: Avon Sun+ naptejek

Annak ellenére, hogy kreol, sötét bőröm van, gyakorlatilag soha nem égtem meg, csak csodás csokibarna színűre barnulok, kerülöm a direkt napfényt, a direkt napozást. Nincs az a pénz, hogy 11 és 15 óra között napozzak, de attól is rosszul vagyok, ha az utcára fényvédő nélkül kell kimennem. Nem volt ám ez mindig így. Gyerekkoromban két napozótermék volt: a napolaj (ezt használta mindenki) és a Fabulon naptej (ezt meg azok, akiknek több eszük volt, mint az előző csoportnak). A naptej is jó, ha SPF 10 volt, de a semminél gondolom csak jobb, illetve akkor még az ózonlyuk sem létezett (vagy nem volt akkora), hogy ennyire félni kellett volna a káros sugaraktól. Tiniként és fiatal lányként megőrültem, ha nem napozhattam, képes voltam aszalódni a napon egész nap, és naná valami nagyon híg löttyel, mert azt képzeltem, hogy a magas faktorú napozótejektől kevésbé fogok barnulni. Ami ugye így nem igaz, csak éppen meghosszabbítják az idejét annak, amíg a napon lehetek védve.

avon sun+ parfümblog

Elég volt egy-két alapos cikket elolvasnom a melanomáról, bőrrákról és arról, hogy a napozás mennyire öregíti, ráncosítja a bőrt, máris óvatosabb duhaj lettem. A kaput az tette be végül, hogy hormonális problémák miatt az arcomon a nap hatására napfoltok, vagy úgynevezett májfoltok jelentek meg. Ennek folyományaként a napot kerültem, és márciustól októberig minden nap arcvédőt használtam. És megszoktam és rájöttem, hogy sokkal jobb! Úgyhogy amióta Polett megszületett, minden alkalommal bekenem, ha kitesszük a lábunkat a lakásból.

Külön öröm, hogy ma már tényleg rendkívül széles a paletta, ha napvédő termékekről van szó. Akár fizikai, akár kémiai legyen az. Természetesen ebben is körültekintő próbálok lenni! Volt már, hogy egy neves drogériába vissza kellett vinnem egy igencsak drága terméket, mert használhatatlan volt, de az is megesett, hogy egy bizonyos patikai márka aranyárban mért arcra való napvédője pár használat után a kukában landolt, mert konkrétan marta a krém gőze a szemem és egész nap könnyeztem tőle. Én azért a legolcsóbb termékekben sem bízok feltételenül, a legdrágább sem feltétlenül a legjobb, valahol középkategóriában lehet már nagyon jó termékeket kifogni, De mint ahogy másban is igaz, a puding próbája az evés! Úgyhogy most 3 új Avon+ napozóterméket próbáltam ki, ezzel az eredménnyel:

Először is az önbarnítós Sun+ Magic Tan habra buktam rá, mert ugye nem szívesen napozok, de szeretnék napsütötte végtagokat minimum. Az önbarnítókkal nekem az a bajom, hogy állatira büdösek. Egy barátnőm fogalmaz úgy, hogy ropiszaga lesz tőle 😀 És ugye a hagyományos önbarnítónál az eredményt csak pár óra múlva látod, így örültem a lehetőségnek, hogy tesztelhetem az Avon Magic Tan habját, mert ez a hab úgy önbarnít, hogy már azonnal kezd dolgozni a bőrön. Ami az erénye, az a hibája is. Olyan brutál gyorsan kezd hatni, hogy tényleg villámgyorsan kell elkenni, különben foltosodik. A hab állag abszolút felhasználóbarát, nem csíkoz, viszont nincs gondolkodási idő, egy-egy végtagot villámgyorsan le kell kenni ALAPOSAN, nem hagyva ki részeket. Én azt ajánlom, hogy gumikesztyűvel dolgozzunk, mert első alkalommal., amikor nem tudtam, hogy ennyire gyorsan fog, szépen, komótosan dolgoztam (alapos is voltam, na), és utána napokig sárga tenyérrel mászkáltam, Erre nagyon kell figyelni, és állandóan kezet mosni. Nem tudom, világos bőrön hogy működik, az én kreol bőrömet azonnal feldobja, nagyon szép napsütötte színem lesz AZONNAL, és ez a büdös ropiszag nem jön azonnal vagy nagyon halvány. Én este használom, és reggel lemosom magamról (a szag miatt, mert engem zavar). Örülök ennek a terméknek, a lábaimra, karomra, dekoltázsra sokszor fogom használni.

Amitől féltem, az az új On The Go sorozat Pure & Sensitive SPF 50 arcra való krémje volt, mert az arc azért mégis kényes terület, és eddig én könnyeztem minden naptejtől. Kopp-kopp, lekopogom, jó kis darabnak bizonyul. Sűrű és krémes (nem fluid), könnyen eldolgozható, nekem nem volt nehéz a bőrömön, de azt még nem tudom, hogy okoz-e pl pattanást. Nagyon vízállónak írják, tehát nem lehet leizzadni, nem viszi le egykönnyen a víz sem, így biztonságos.

Végül a gyerekem napteje jött. Direkt nem pumpás változatban, mert túl béna vagyok hozzájuk, csúszós kézzel és nem tudok spriccelni, így maradt a jól bevált flakon. Magas, SPF 50 védelem, ez alá nem is megyek, még magamnak sem, szóval az a helyzet, hogy a gyerekkel évek óta közös naptejeket használunk, azaz én használom az övét. A Sun+ Kids SPF 50 naptej finom barack színű, látod, hogy hol kell eldolgozni a gyereken, de aztán a szín eltűnik, viszont láthatóan ottmarad a bőrön a naptej, csillog és érzetre is érezhető, hogy védőrétegként terül el, ez az ára annak, hogy nagyon vízálló. Kémiai jellegű védelemmel dolgozik, nem fizikaival, így 1 éves kor alatt nem ajánlom (azaz a kémiai napvédőket nem ajánlom, helyette tessék beszerezni fizikai napvédőt, a baba finom bőrére az való!).

Már csak a nyárnak kell jönnie! 🙂

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter