Azok a csodás 80-as évek!

Csodás, már akinek! 🙂 Igazából én a 80-as években kislány voltam, az én igazi korszakom a 90-es évek volt (mert akkor voltam serdülő, és mindenkinek az a nagy korszaka), no meg a 2000-es évek. A 80-as évek túlzó, idétlen és giccses stílusát már akkor utáltam, amikor benne voltam, a 80-as évek zenéjétől egyenesen rosszul vagyok, no de az illatok, az más tészta. Soha nem volt még ennyire túldíszített, harsány, mindent elnyomó parfümtrend, mind akkor. És ez nekem piszkosul bejön, mert a ruházatomban szeretem az egyszerűbb, nem kalandozó megoldásokat, éppen azért, hogy kiegészítőkkel fel tudjam dobni azokat. És milyen ütős már egy minimalista szereléshez feldobni mondjuk egy Dior Poison-t.

Abszolút retró lázban égünk egyébként, bár a divat és a smink, haj terén a 90-es évek köszönnek vissza, minden másban zabáljuk a giccses 80-as éveket, lásd Stranger Things. Ugye néztétek a sorozatot? Én imádom, bár az utolsó évadban a gyerekek már nem olyan cukik (serdülnek), ennek ellenére imádtam elmerülni a 80-as évek hangulatában. Nálunk ugye ilyenkor nem volt pláza meg ennyi volt, viszont totál visszaköszönt a divat és a stílus. A Fragtantica.com oldalon is ST lázban égnek, már két poszt is született a 80-as évek parfümdivatjáról, ez alapján készült ez a poszt is. Nálunk sajnos ezekért az illatokért “nyugatra” kellett utazni, vagy a dollárboltban kemény valutáért lehetett vásárolni, persze minimál készletből. Ha van emléketek, akkor osszátok meg velünk is:)

Christian Dior Poison

“Poászán” vagy “Pojzon”, a lényeg, hogy ütött, ahol kellett! Ebben aztán minden van, gyümölcsök, fás jegyek, fűszerek, virágok, szerintem istentelenül nehéz illat, de van az a szituáció, amikor viszont nagyon odavág. Ma már persze a reformoknak köszönhetően inkább szelíd kismacska lett a vadmacskából, a Pure Poison és a Hypnotic Poison sokkal viselhetőbb alkotás.

Yves Saint Laurent Opium

Ebben aztán, ha lehet, még több mindent összehordtak, mint a Poisonban. Erős füstös, fűszeres illat, ma már szintén halovány árnyéka önmagának, de ha Hévíz utcáin végigsétáltok az 1 m2-re jutó Opium illat itt a legmagasabb az országban (nyugdíjas orosz és német hölgyek előszeretettel használják).

Jovan Musk

Nálunk is nagy őrület volt a Jovan Musk olaj. Sokkal inkább voltak népszerűek a Moschus olajok nálunk, sokan még ma is keresitek őket.

Calvin Klein Obsession

Fás-fűszeres, extrovertált illat, ma már kissé vintage hatást kelt, anno nagyon szexi volt.

Cacharel Lou Lou

Az én orromban a Lou Lou = 80-as évek. Nekem még most is tetszik, fűszeres, füstös púderessége egyedülálló.

Chanel Coco

A Chanel is beszállt az orientális bizniszbe a Coco segítségével. Balzsamos, édeskés fűszerezettségű, és kifinomultabb, elegánsabb darab volt már akkor is. Nagyasszony illat.

Estée Lauder Beautiful

Minden nyugati menyasszony ezt fújta az esküvőjén a 80-as években. Konkrétan az összes fellelhető virágos jegyet belezsúfolták, fás alapokkal megalapozva. Komplex, mint minden, ami 80-as évek.

Girogio Beverly Hills

A megtestesült 80-aa évek a világ legnehezebb tubarózsás akkordjával. Kéne egy üveggel, azt hiszem 🙂

Revlon Charlie

A virágos-aldehides olcsóság, amelyet könnyen be lehetett szerezni, így nálunk is az elegancia egyik kiegészítőjévé vált.

Paloma Picasso Paloma Picasso

Fú, basszus, anno volt egy üveggel belőle, letaglózónak gondoltam már akkor is. Paloma gyakorlatilag megalkotta a saját Chanel No.5-t, nagyon komplex és nehezen befogadható illat lett. Szintén ma már kellene az az üveg.

Guy Laroche Fidji

Az egyik leglégiesebb, legélénkebb virágos illatok egyike, annak ellenére, hogy baromira sok összetevőből hozták össze ezt az édenkerti hangulatot.

Yves Saint Laurent Paris

Elegancia, kifinomultság, elegancia, egyszerűség és irónia: ez Párizs. A rózsák harca az ibolyával, a púderes alapokkal és fás jegyekkel. Üdítően üde folt volt a 80-as évek illattérképén.

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter