Atelier Cologne – a könnyed parfümmárka

A niche parfümök térnyerésének korai éveiben bukkant fel az Atelier Cologne márka, amely meglepő módon a kölni kategória újraértelmezével ért el világsikert. Ne tévesszen meg senkit a Cologne (kölni) elnevezés, az illatok messze tartósabbak, mint egy hagyományos kölni, sőt! Illataikban azt a játékos könnyedséget muszáj imádni, ahogy a legismertebb alapanyagokat egymással mixelik.

Nézzük, mit tudhatunk a két márkaalapítóról:

Sylvie Ganter francia-olasz családban született. Örökbefogadott New York-i. Párizsi a szerelem miatt. Világutazó anya. Szenvedélyes lakberendező. Szereti az otthonok egyedi, autentikus stílusú dekorálását. Utazásaiból merít inspirációt. Bois Blonds és Oolang Infini illatokat visel, amint felébred, Santal Carmin-t a nap végén, Rose Anonyme-t, amikor utazik, és … a Colognes Absolues-t, amelynek megalkotásán éjjel-nappal dolgozik!

Christophe Cervasel született vállalkozó. Szenvedélyes pszichológus. Szeret képregényeket olvasni. Toulouse-ban született, sok éve Párizsban él. Szívében olasz. Szereti a világot járni és felfedezni a különböző kultúrákat és azok kapcsolatát a parfümök világával. Családjából merít erőt. Nappal Vétiver Fatal, éjjel Vanille Insensée, hétvégén Grand Néroli és … Trèfle Pur forró nyáron.

“Az Atelier Cologne a találkozásunk és a szerelmünk eredményeként született. A parfüm mindig is a szenvedélyünk és a szakmánk volt. Először 2006-ban találkoztunk New Yorkban, és nagyon gyorsan egymásba szerettünk. Felfedeztük, hogy ugyanaz a szenvedélyünk a legendás Eau de Cologne iránt, és hogy ugyanolyan folyamatos keresésben voltunk egy karakteres, elegáns és friss, ugyanakkor kivételesen tartós kölni után. Együtt úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk az első olyan parfümházunkat, amely teljes egészében a kölnivel foglalkozik. Álmunk: olyan kölniket létrehozni, amelyeket tiszta parfümként lehet viselni. Sok évnyi készülődés után álmunk valóra vált. Megszületett egy új illatcsalád: a Colognes Absolues.”

Egy kölni frissessége, egy parfüm ereje.

Bármennyire is frissek a citrusfélék illóolajai, sajnos hajlamosak arra, hogy a bőrön nem tartósak. Sikerült létrehoznunk egy egyedülálló formulát, amelynek átlagos olajkoncentrációja 18%, amely ugyanazt a frissességet, eleganciát és átláthatóságot nyújtja, mint egy kölni, de a Pure Parfüm kivételesen hosszan tartó erejével.

Minden egyes Cologne Absolue-t három különböző alapelv szerint építünk fel:

Egy sztárösszetevő, a legerősebb jegy, amely a parfüm nevét adja.
A citrusok túladagolása, amely eleganciát és frissességet kölcsönöz, miközben feldobja a formulát.
A legmagasabb minőségű nyersanyagok keveréke, amely egyedi és váratlan karaktert kölcsönöz, biztosítva a hosszan tartó erőt.

Erőteljes emlékek és féltve őrzött érzelmek képezik minden egyes Atelier Cologne parfüm születését. Minden egyes parfüm univerzuma a képzelet hihetetlen utazására ösztönöz, amelyben a kölni szerelmesek válnak a főszereplőkké.

“Természeténél fogva az Atelier Cologne hatásai széleskörűek és multikulturálisak: kalandunk New Yorkban kezdődött, parfümjeink 100%-ban Franciaországban készülnek, kollekcióinkat a világ körüli utazások ihlették, természetes alapanyagainkat pedig több mint 50 különböző országból szerezzük be. Ez a sokszínűség teszi történeteinket univerzálissá. Az Atelier Cologne-nál úgy gondoljuk, hogy a különböző parfümök viselése a legjobb módja annak, hogy élvezzük világunk szépségét. Az általunk választott parfümök függhetnek a hangulattól, az öltözködéstől, az alkalomtól, az időjárástól, az évszaktól. Colognes Absolues-aink gazdagsága és kifinomultsága segít minden egyes embernek felfedni saját karakterét és személyiségének végtelen sok aspektusát.

Ezért építjük kollekcióinkat úgy, mint a ruhatárakat, amelyeket minden egyes ügyfél maga állíthat össze és szabhat testre. Alkotásaink nagy változatossága, a Cologne Absolue stílus szigorú tiszteletben tartásával párosulva, egyedülálló lehetőséget nyújt ügyfeleinknek, hogy megtalálják azt az illatot, amely valóban illik hozzájuk, és lehetővé teszi, hogy teljesen önmaguk legyenek, bármilyen helyzetben.” (forrás: ateliercologne.com)

A márkával való első találkozásomkor a Rose Anonyme volt az, amelybe szerelembe estem. Nagyon szeretem az Oolang Infinit és csodásnak tartom a Gold Leathert és a Silver Iris-t. A márka egyértelmű szupersztárja az Orange Sanguine, valamint a Vanille Insensee. Kapható többféle discovery set is, érdemes ezekkel kezdeni az ismerkedést.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter