Adidas Born Original parfümpáros – parfümkritika

Adidas…senkinek nem kell bemutatni az egyik legismertebb sportruházati márkát, de azt kevesen tudják, hogy a márkán belül létezik egy vonal, az Adidas Originals, mely visszatér a márka gyökereihez, és sztárokkal együttműködve streetwear ruhákat terveznek fiatalok számára. Az Originals vonal visszatér az Adidas régi logójához, az ismert leveles logóhoz, míg a többi Adidas terméken a megszokott háromszögbe rendeződő három csíkot találjuk.

AdidasOriginals_men logó

Az Adidas 1990-ben indította el parfümvonalát. Gyakorlatilag arra törekedtek, hogy illatpárosokat, férfi és női illatpárokat hozzanak létre, hiszen a márka mindkét nem számára elkötelezte magát. Az Adidas illatok a frissességről, könnyedségről, lazaságról híresek, az illatokat a sportok szerelmei számára tervezték, így nem csoda ha túlnyomó részt valóban frissítő illatok találhatóak a márka neve alatt. Az Originals vonal ebben is formabontó. Kikacsint a casual wear irányába, azaz a hétköznapi viselet felé, ahova már belefér egy-egy erőteljesebb, vagányabb illat is, de még mindig a fiatalok az elsődleges célközönség. Más formavilág, más illatjegyek, más csomagolás. Az Originals sorozat 2005-ös debütálása óta gyakorlatilag 3 illatot foglal magába (Adidas Originals for him és for her, valamint a Moschino divatházat vezető Jeremy Scott által tervezett Adidas Originals by Jeremy Scott), míg idén debütált a legújabb illatpáros Born Original néven.

born original

“Adidas Originals, a híres és forradalmian új sportruházati márka új illat duót vezet be férfiaknak és nőknek, a Born Original-t, erőt sugárzó, dinamikus illatokat, melyek felfedik a bennük rejlő kreatív tehetséget. Az önmagunk megtalálása iránti vágy inspirálta az illatokat, az, hogy engedjük szabadjára kreatív énünket, merjük feltenni a kérdést: valójában mikor születünk meg? Born Original illatok kifejezik azt az energikus, mindent átható erőt, ami az Adidas Originals vonalat jellemzi,  ami az egyediségben, a hitelességben és képzelőerőben gyökerezik. Mindenkiben megvan az a belső erő, amivel átformálhatja a világát, irányíthatja a változásokat. Mindenkiben ott az alkotás képessége, belevinni az egyéniségét, mesterien keverni az ötleteket, a divatot, a zenét, a technológiát. A kreativitásnak semmi nem szab határt, nincs kezdet és vég…..mert mi mindannyian eredetinek születtünk.  Born Original.”

adidas-Originals-parfüm-Born-Original

Graffiti, hip-hop, “street” kultúra, ritmus, vibrálás, mind-mind az új illatpáros kulcsszavai. Valóban vibráló, élénk illatok. Nyoma sincs a sportos-friss jegyeknek, helyette két igazán mai, fiatalos illat mutatkozik be, mely tényleg a nyüzsgő fiataloknak szól. A Born Original női változata a cukrozott alma akkordjára épít, kókusszal és tonkababbal megédesítve azt. A virágos-gyümölcsös illat másik fő akkordja a lédús barack, mely nagyon dominál az édes alma mellett. Friss bergamott és a narancshéj tart egyensúlyt az édes gyümölcsös és a virágos jegyek között, a jázmin bár elég halk, mégis fontos eleme a bársonyos jellegnek, mely a tonkababnak is köszönhető. Izgalmas jegy bukkan fel az alapokban, az olívafa, mely a cédrussal a már jól ismert meleg fás jelleget adják, halkan de biztosan alapokat nyújtva a markáns egzotikus jegyeknek. Nagyon élénk, nagyon gyümölcsös, nagyon fiatalos illat!

Born Original Her szíve: kókusz, cukrozott alma, jázmin
Born Original Her szíve: kókusz, cukrozott alma, jázmin

Majd kirobban az üvegből az illatjegyek kontrasztjának elementáris erejétől a Born Original férfi változata: rendkívül intenzíven, már-már provokatívan indít az erőteljes fűszeres jegyekkel. A gyantás fahéj mintha kardamom illatba csúszna, nagyon intenzív és édes, melyet lecsillapít a levendula tisztasága és az ibolyalevél fanyarsága. Érdekes és izgalmas a rebarbara jelenléte, mely tovább erősíti az édes-fanyar ellentétek játékát. A narancsolaj és a bors tovább erősíti az illat fűszeres jellegét, ettől válik az illat lendületesen férfiassá, de megőrizve a fiatalos játékosságát. Abszolút el tudom képzelni vagány fiatalokon, úgymond az Adidas Born Original menő illatpáros, ha tizenéves gyerekeim lennének, biztos, hogy szóba jöhetne mint ajándék a karácsonyfa alá! (van egy tini “édes mostoha” fiam, őt meglepem eggyel, de pszt! ez titok… 🙂 )

Born Original férfi változatának szíve
Born Original férfi változatának szíve: ibolyalevél, rebarbara, levendula

Az üvegekről muszáj szót ejtenünk. Nagyon más, mint az eddig megszokott Adidas illatok, szerintem nagyon jópofák, jó kézbe venni őket. Nehéz, szépen megmunkált üvegek, az örvénylő forma nagyon mutatós rajta. Vagány, no!

Az Adidas Born Originals illatokat kizárólag az Iparfüméria.hu webáruházban lehet megvásárolni, a parfümök mellett tusfürdő, testápoló tej és deo is elérhető az illatokból.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter