A hónap illata – november

Túljutva a sokkhatáson, hogy ősz van, nézzük a jó oldalát…gyönyörű színesek a falevelek, néha még a Nap is kisüt és az egyre hűvösödő időben valami nagyon jó kis fűszeres, erőteljes illatra vágyunk. Rá is találtam egy újdonságra, aminél jobban novemberhez illőt el sem tudok képzelni. A Versace ház ruháit nagyon szeretem, parfümjeikből viszont csak a Crystal Noir vált a kedvencemmé, a többiben semmi nem fogott meg igazán. Míg egyik nap be nem sétáltam egy parfümériába és ráleltem a legújabb Versace-ra, az aranyló, telt, gazdag illatú Oud Oriental-ra.

o.25871

Először a gyönyörű arany üvege keltette fel a figyelmemet, de illatát kipróbálva, még jobban megtetszett, és rögtön az jutott eszembe, hogy ez az illat tökéletesen fog illeni a novemberhez. Nevéhez hűen egy púderes-fűszeres-orientális illatról van szó, ám a nevében szereplő oud, nem azt a tipikus oud-os illatot jelenti, mint a niche parfümökben, hanem egy sokkal egyszerűbb fűszeres-fás jelleget. A fejillatban frézia, rózsa és sáfrány alkot egy nőies virágkoszorút, csupa vidámságot és örömet hozva. Ahol rózsa van, ott pacsuli is van, és természetesen ebben az illatban is megtalálható egy kis ibolyával és heliotrope-pal. Az igazi orientális hatás az alapillatban érkezik meg, itt kapott helyet ugyanis az oud, a bőrös jegyek, a szantálfa és a vanília. Nagy örömömre a bőrös jegyek itt sem kerültek túlsúlyba. Az Oud Oriental létrejöttét egyébként nem az ősz inspirálta, hanem az oud hazája a Közel-Kelet. A sivatagi aranyló naplementét jeleníti meg és a fűszeres, száraz, forró levegő illatát. Erről a részéről nem tudok nyilatkozni, csak az őszről, de az illatából kiindulva kicsit amolyan Ezeregyéjszaka meséi jellege van. …Itthon viszont maradnak az aranyló falevelek, az egyre ritkábban felbukkanó napsütés, és ez a finom őszvégi, mély, telt, gazdag, fűszeres illat.

 Az Iparfüméria.hu oldalon már kapható!

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter