2017 színe: lombzöld

Pantone, a híres festékgyártó cég minden évben kikiáltja az év színét, idén pedig egy szuper természetközeli szín lett az, a lombzöld (greenery).

Color-of-the-Year-2017-Greenery-Pinterest-OG

 

A parfümök között is található egy markáns csoport, amely a zöld jegyeket, illatokat képviseli, de ha szigorúan a színeknél maradunk, akkor is sok (lomb)zöld parfümös üveget találhatunk. Ami persze nem azt jelenti, hogy ezek a szó klasszikus értelmében zöld jellegű illatokat tartalmaznak, de azért valami közük van hozzá (az esetek többségében).

BimgHugo Boss Boss In Motion Green 90ml EDT

Hugo Boss Boss in Motion Green

11 éves illatról van szó, én nem is láttam mostanában a parfümériákban, az üvege nagyon bejön! Zsálya, szerecsendió, paprika, pisztácia, konyak…mintha összedobáltak volna mindent a konyhában, nem? 🙂

green tea üveg

Elizabeth Arden Green Tea

Van, aki ezt az illatot nem ismeri? A klasszikus zöld tea aroma.

tokyo bloom

The Different Company Tokyo Bloom

Jean-Claude Ellena és lánya kis niche márkája, közöttük az egyetlen zöld-virágos illat, amelyet a Zöld Sziget ihletett.

melissa & verbena

4711 Acqua Colonia Melissa & Verbena 

Odavagyok meg vissza a 4711 Acqua Colonia sorozatáért, mert nagyon jó ár/érték arányú parfümök. Ezt a méhfű és verbéna változatot még nem használtam, de nagyon kíváncsi vagyok rá!

cliveeeeeeee

Clive Christian 1872 for Women

A legdrágább, legexkluzívabb parfümmárkák egyike. Nagyon komoly illatok, az 1872 igazi tradicionális illat, benne tölgymoha, fás akkordok, gyöngyvirág, ibolya és más virágos akkordok.

vetiver vert

Czech & Speak Vetiver Vert

A zöld vetiver, beszédes név. Babérlevél, vetiver, galbanum, bergamott, narancs és szantál. Frissítő lehet, az biztos.

amor amor sunshine

Cacharel Amor Amor Sunshine

Érdekes, hogy Napfény a neve és mégis zöld üvegben van ez a tipikusan nyári illatú parfüm. Ráadásul totál nem zöld aromájú, hanem inkább krémesen édes, trópusi, szóval nem is értem.

jacomo aura for men

Jacomo Aura for Men

A legszebb zöld üvegű parfüm. Szerintem.

fancy-nights

Jessica Simpson Fancy Nights

Minden olyan válogatásban biztosan szerepel Jessica “kicsoda?” Simpson Fancy Nights parfümje, ahol az olcsó de remek darabokat gyűjtik össze. Sajnos én még nem próbáltam, de az összetevők alapján (jázmin, pacsuli, szantál, tölgymoha, papirusz és ámbra) ígéretesnek tűnik.

dkny be d. caramell

DKNY Delicious Candy Apple

Kismillió változat, de a szép zöld pedig vagány. Kár, hogy már nem kapható.

jardin du poete

Eau d’Italy Jardin du Poete

Az olasz Eau d’Italy niche parfümháznak remek parfümjei vannak egytől egyig, szerencsére a legtöbbet kipróbálhattam. Fás-aromás illat, nagyon friss és zamatos, isteni érzés viselni nyáron.

amouage epic woman

Amouage Epic Woman

A bizonyos nagy betűs illat, az ikon, a sztár. Én csak párszor próbáltam, nem viseltem, nem tudok róla érdemben nyilatkozni (sajnos).

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter