Nyári parfümajánlatok!

A nyár beköszöntével nem csak ruhatárunk, hanem illataink is frissítésre szorulnak. A melegebb hónapok során gyakran keresünk könnyedebb, frissebb parfümöket, amelyek nem túl nehezek vagy tolakodóak a forró időben. Magam is a friss, citrusos, gyengéd virágos vagy kókuszos illatokat preferálom a nyári hőségben. A Parfum.hu online parfüméria kínálatából szemezgettem nektek a legizgalmasabb nyári parfümökből.

Legnépszerűbb nyári parfüm összetevők

Citrusfélék: A citrusos jegyek, mint a citrom, narancs, grapefruit és bergamott, a nyári parfümök alapvető összetevői. Ezek az illatok frissítőek, energizálóak és könnyen párosíthatók más összetevőkkel. Ha citrus, és friss jegyek, akkor tökéletes választás a Dolce & Gabbana Light Blue Summer Vibes! Nem csak az üvege csodás, hanem az illata is egészen pezsdítő és frissítő. A mediterrán bergamott, az édeskés barack és az ikonikus D&G cédrus elegye a legforróbb napokon is feldobja a hangulatodat!

Virágos jegyek: A nyári parfümök gyakran tartalmaznak könnyed virágos jegyeket, mint a jázmin, rózsa, gyöngyvirág és neroli. Ezek az összetevők nőiesek és romantikusak, ugyanakkor nem túl nehezek vagy édesek. Banánvirág és jázmin…ugye jól hangzik? Nos, a Marc Jacobs Daisy Wild észbontóan cuki üvege különleges virágos összetevőket tartalmaz. A virágos jegyek mellett makadámdió, vetiver és szantálfa teszi aromássá az illatot.

Vizes jegyek: A vizes jegyek, mint a tengeri só és az ózon, frissességet és tisztaságot kölcsönöznek a parfümöknek. Ezek az illatok tökéletesen passzolnak a nyári hőséghez, mert hűsítő hatásúak. Az egyik legizgalmasabb vizes, aromás illat napjainkban a Hermés Eau de Merveilles Bleue! A tengervíz aromáját csodásan emeli ki a napon szárított fa akkordja, melyet a pacsuli pikáns aromája emel ki. Nagyon izgalmas uniszex illat.

Zöld jegyek: zöld jegyek, mint a menta, bazsalikom és zöld tea, frissességet és természetességet adnak a parfümöknek. Ezek az illatok könnyedek és harmonikusak, tökéletesek a nyári napokra. A Hermés H24 parfüm a H24 edt fémes, aromás DNS-ét éppúgy hordozza, mint a legújabb gyógynövényes, zöld aromákat is. Nagyon modern, nagyon friss illat az uraknak.

Gyümölcsös jegyek: A barack, málna, körte és görögdinnye, édesek és játékosak. Ezek az illatok vidámak és könnyedek, ideálisak a nyári szórakozáshoz és kikapcsolódáshoz. Kókusz minden mennyiségben jöhet nyáron, hiszen ki ne asszociálna a kókuszos naptej és a beach hangulatára, ha kókuszos illatot visel. Az urak is megtehetik, csak markoljanak fel egy üveg szívdöglesztően pasis Jean Paul Gaultier Le Beau parfümöt, amelyben a kókusz jegye mellett a tonkabab krémes és édes aromája csendül fel, melyet a szikrázóan élénk bergamott pezsdít fel.

Melyik koncentrátumot érdemes használni?

Az eau de toilette (EDT) könnyebb koncentrációjú parfüm, általában 5-15% illóolajat tartalmaz. Ez ideálissá teszi a nyári hónapokra, mivel nem túl nehéz vagy intenzív. Az EDT-k gyorsabban elpárolognak, ami frissítő érzést nyújt, anélkül, hogy túlterhelné az érzékeket. Az EDT-k gyakran tartalmaznak citrusos, vizes és zöld jegyeket, amelyek tökéletesen illenek a meleg időjáráshoz.

A cologne még könnyebb, általában 2-4% illóolajat tartalmaz. Ez a legkönnyebb parfümkoncentráció, amely frissítő és könnyed illatot biztosít. Ideális azok számára, akik csak egy enyhe, friss illatot szeretnének magukon érezni anélkül, hogy erős parfümöt használnának. A cologne-ok gyakran citrusos és vizes jegyeket tartalmaznak, amelyek kellemes hűsítő hatást nyújtanak.

Nyári parfümök kiválasztása és használata

A nyári parfümök kiválasztásakor érdemes olyan illatokat keresni, amelyek jól kombinálják a fenti összetevőket. Például egy citrusos-virágos illat könnyed és frissítő, míg egy vizes-zöld illat természetes és hűsítő hatású.

Használati tippek

Permetezés: Permetezd a parfümöt a pulzuspontokra (csukló, nyak, könyökhajlat), hogy a hő hatására intenzívebbé váljon az illat.
Ruházat: A könnyed illatok esetében a ruházatra is permetezhetsz, hogy tartósabb legyen az illat.
Rétegzés: Használj illatosított testápolót vagy tusfürdőt, hogy fokozhasd a parfüm tartósságát és intenzitását.

Végül nem hagyhatom ki a nyáresti romantikus pillanatok illatát sem, hiszen a legszebb szerelmes pillanatok egy hangulatos nyári éjszakán csattannak el. Tom Ford Soleil de Feu illata éppen ezt a pillanatot ragadja meg izzóan szenvedélyes fás jegyekkel és vadító tubarózsával. Próbáljátok ki!




Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter