Guerlain Shalimar Millesime Jasmin – parfümújdonság

Előre szólok, olyan illatot ajánlok, amit tuti nem fogsz tudni könnyen beszerezni. Ha igen, akkor szólj nekem is! 🙂

“A Guerlain Shalimar Millésime Jasmin egy új, limitált kiadású női illat, melyet 2024-ben dobtak piacra a Shalimar kollekció keretében. A kezdeti kirobbanás a pikáns bergamott és a vegetális akkord fűszeres, friss fúzióját hozza, megnyitva az utat az indiai jázmin sambac és az olasz grandiflorum jázmin mámorító virágcsokrának. Ennek a lágyságnak ellentmond az arany pézsma érzékisége, és a híres Shalimar jellegzetes vaníliája teszi teljessé a kompozíciót.”

A Guerlain Shalimar Millesime, azaz évjárat vagy vintage sorozata a klasszikus Shalimar illatot dobja fel 1-1 kiemelt összetevővel. Vanília, tonkabab, írisz, és most a jázmin.

A Shalimar eredetét a romantika szövi át, eredetileg Jacques Guerlain alkotta meg 1925-ben, mint ódát a Shah Jahan császár és felesége, Mumtaz Mahal közötti tartós szerelmi történetéhez. Most, közel egy évszázaddal később, a Shalimar Millésime Jasmin újraértelmezi ezt az időtálló történetet, a jázmin központi elemként való megjelenésével – a szépség, a mélység és az érzékiség szimbólumaként.

Delphine Jelk, az alkotás mögött álló parfümőr precízen közelítette meg a jázmin kiemelésének feladatát, ünnepelve annak finom és erőteljes oldalát egyaránt. Jelk a jázmin két különböző fajtáját keverte össze, az összetevő mély ismeretére támaszkodva: Jázmin Sambac és Jázmin Grandiflorum, mindkettő gondosan kiválasztott helyekről, például Indiából, Olaszországból és Grasse-ból származik. Együtt elegáns egyensúlyt teremtenek, ötvözve a Sambac könnyű, napfényes karakterét a Grandiflorum gazdag, érzéki mélységével.

A Shalimar Millésime Jasmin bemutatása során egyetlen részletet sem hagytak figyelmen kívül. Az üveg kialakítása az eredeti, 1925-ös art deco mestermű előtt tiszteleg. Elegáns arabeszkjeivel és talapzatával a Shalimar-kertek pompáját tükrözi. E klasszikus üveg frissített, limitált példányszámú kiadásra fenntartott változata rafinált fekete bőrkötéssel van ellátva a nyakán – jelezve az összetételében felhasznált nemes anyagokat.

Sajnos a Guerlain.com oldalról nem lehet Magyarországra rendelni, egyetlen reményem a Sephora.fr, de ott még nem kapható.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter