Így ne rendelj hamis parfümöt!

Teljesen gyanútlanul lapozgattam az Instagramot, amikor feldobott egy Wish hirdetést, ami Byredo parfümöt kínált 30 $-ért. A Wish ugyebár egy kínai oldal, ahol minden is van, természetesen a hamisítványok tárháza, itt van minden, mi szem-szájnak ingere. Én bevallom, az Aliexpress-t szoktam használni, de parfümöt soha nem rendeltem onnan, és igazából rá sem kerestem, mert nem szeretnék gagyit, utánzatot vásárolni.
Már évek óta köztudott, hogy a niche márkák sincsenek biztonságban, sőt! Ahogy teret nyert a parfümpiacon a különleges márkák kínálata, úgy bukkantak fel a használt parfüm csereberén a kínai/orosz utánzatok is. Ha azt gondolnátok, hogy a legnépszerűbb niche darabokat hamisítják, tévednétek! Gyakorlatilag már mindenből van hamisítvány, de természetesen a legnépszeerűbb márkák azok, amelyekből már a teljes portfólió kapható Kínából! Szóval ne áltassátok magatokat, olcsón nincs eredeti, jó minőségű parfüm! Használtan pedig csak akkor vegyél, ha tényleg biztos vagy abban, hogy eredeti darabot kínálnak. Én ragaszkodnék a blokkhoz, vagy valami számlához, ami igazolja, hogy az illető megbízható helyről vette. Egyébként a facebook market és a különböző parfümös facebook csoportok tele vannak hamisítványokkal. Vegyél olyan embertől, akit “ismersz” az onine térben. Én óvakodok az olyanoktól, akik nagyban űzik a használt parfümök eladását/cseréjét… Nagyon népszerűek a By Kilian, Kurkdjian és Byredo márkák a hamisítvány piacon, de felbukkannak olyan niche márkák is, mint a Le Labo. Természetesen a Creed Aventus a hamisítók ultra kedvence: már 5000 Ft-tól beszerezhető. Az olyan ritka, művészi parfümöket is hamisítják, mint a Penhaligon’s. Ami meglepő, hogy a Wish-en az egyes márkáknak van saját aloldala, és meg lehet rendelni a teljes sorozatot, sokkal drágábban, mint amennyibe egyébként az eredeti parfüm kerül…ki érti ezt? 😀 Az itt bemutatott Byredo illatokról ordít, hogy hamisak: elég csak a feliratra, betűtípusra ránézni, látszik, hogy más, mint az eredeti. A Kurkdjian parfümnél is a betűtípus segít eldönteni, hogy hamis-e: nézzétek meg a j betű kunkorját. Az eredetin nincs ekkora.
Meglepő viszont, hogy már az Avon, és az amúgy is olcsó celebillatok sincsenek biztonságban…a csuda gondolná, hogy ebben is látnak a hamisítók fantáziát…sőt! Már hamisítják az Yves Rocher, L’Occitane illatokat is, így tényleg nem tudhatod, hogy ha kéz alól veszel valamit, az eredeti-e. Eddig én is abban a tévhitben voltam, hogy ha parfümszettben veszek parfümöt, az biztos eredeti. Hát nem! Már a szetteket, parfüm testápolókat is hamisítják!
1-2 éve teret nyertek az arab illatok, és többen kifejezetten rajongani kezdtek értük, mondván ezek csak eredetiek lehetnek. Hát a csudát! Már ezeket is koppintják! Azért óvatosságra intenék mindenkit, aki Kínából szeretne hamis parfümöt rendelni. Egyrészt vám- és áfaköteles darabok az áruk miatt, másrészt simán megbüntetnek, ha hamis márkajelzésű terméket vásárolsz, esetleg adsz el. Ezért van az is, hogy a hamisítók az eredetire nagyon hasonlító darabokat gyártanak, csak épp nem pontosan az a neve, így nem lehet őket vádolni azzal, hogy a márkát hamisítják. Születnek így röhejes darabok is, mint ahogy ezeken a fotókon is látjátok. És nem állnak meg a parfümök hamisításánál: simán lekoppintják a drágább krémeket, kozmetikai cuccokat…:x Mondjuk, ahogy a Chanel új parfümkrétáit is már hamisítják…röhej! Viszont döbbenet, hogy a Clinique és a La Roche Posay termékei is elérhetők a koppintós oldalakon…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter