Giorgio Armani Acqua di Gioia – parfümkritika

Valamikor 1995 előtt az olasz divat nagymestere, Giorgio Armani olasz villájának elbűvölő atmoszférájától megihletődve felkérte Alberto Morillas parfümőrt, hogy alkossa meg a fiatalság vizét, mely a szabadságot, a felhőtlen nyaralást, azaz az olasz dolce vita-t jelképezi. Így született meg a ’90-es évek egyik sztár illata, az Acqua di Gio, mely azóta is a parfümeladási slágerlisták élén található, köszönhetően könnyed, vizes jegyekbe áztatott virágos és friss jegyeinek.

2010 nyaráig kellett várnunk, míg megérkezett a nagy sikerű parfüm, új, modern változata, vagy inkább továbbgondolása, mely egy kis nyelvi csavarral már a “boldogság vizeként” került a parfümériák polcaira. Éppen e kis csavar miatt nem beszélhetünk pusztán az Acqua di Gio újabb változatáról, holott kétség kívül a nagy előddel összevetve számtalan hasonlóság fedezhető fel benne. Az Acqua di Gioia ötlete- csak úgy, mint az Acqua di Gio – Pantelleria mesés hangulatú kis mediterrán szigetén fogalmazódott meg Armaniban, elképzelve egy mai modern, fiatal nőt, aki erős, kellően magabiztos és egyben tökéletes harmóniában van a természettel. Ehhez járul hozzá egy nagy adag mediterrán hangulat és a természet ihlette összhang, mely nyugtatólag hat a lélekre. Ez tehát Giorgio Armani titka a boldogságról, mely engem is megfogott.

Friss, aromás és gyengéden virágos jegyei tökéletes egyensúlyban állnak egymással, melyben az édes cukros jegy is meglepően harmonikusan illeszkedik, mely az örömöt képviseli ebben a felállásban. Kétség kívül az illat ereje a frissességében rejlik, melyet az erőteljes citrom és menta aromájának köszönhetünk. Az alapjegyben lévő cédrus enyhe fanyarsága tökéletesen emeli ki ezt a frissességet, és hosszabbítja meg. Erre épül rá a jázmin és a bazsarózsa érzéki párosa, mely e friss citrusos akkordot nőiesebb, lágyabb irányba vezeti. A rózsabors csipetnyi pikantériát csempész a kompozícióba, de szerencsére éppen olyan mértékben, mely nem hat zavaróan. A francia labdanum mély, ámbrás akkordja koronázza meg az illatot, így teremtve tökéletes egyensúlyt a citrusos, fás és virágos jegyek között.

Annak ellenére, hogy az összetevők szerint inkább tavaszi-nyári parfümnek gondolnánk az Acqua di Gioia-t, így január végén is isteni viselni, imádom, ahogy kibontakoznak a bőrömön ezek a boldogságcseppek. Tökéletes választás azoknak, akik a rohanó hétköznapokba szeretnének csipetnyi olasz sikkel és életérzéssel átitatott életvidámságot csempészni. Nem mellesleg – saját tapasztalatomból kiindulva – a férfiak is roppant módon értékelik ezt a parfümöt!

Most érdemes lecsapni egy üveg Acqua di Gioia parfümre, ugyanis az iparfüméria.hu kínálatában most nagyon kedvező áron kapható!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter