Top 10 mandulás parfüm

Mi az? Sütiben, tusfürdőben és parfümben is falnám?

Mandula! Jaj, de szeretlek! Minden formában jöhet, ritkán szokták elrontani, de amikor igen, akkor nagyon 😀 Érdekes a mandula, mint parfümösszetevő: leggyakrabban a legdémonibb nehézbombázó parfümökben találhatjuk meg, de fel-fel bukkan ártatlanabb illatokban is. Biztos a berögzült szokásoknak köszönhetően inkább télen nyúlok szívesebben a mandulás parfümökért, pedig a mandula aromája kifejezetten frissítő is lehet a megfelelő körítéssel. Következzen a 10 legkedvesebb mandulás parfüm, melyet szívesen viselek.

Mi más lenne az első, mint nagy szerelmem, a mesés Guerlain L’Instant Magic Elixir. Egyetlen szépséghibája van ennek a parfümnek, hogy már nem lehet kapni. Amilyen puritán, olyan nagyszerű: mandula, vanília, orchidea és pézsma egymás mellett valami csodás krémes-púderes csodává válnak össze. Ha nincs kéznél az Elixir változat, majdnem ugyanolyan jó a L’Instant vagy L’Instant Magic, mely egy cseppet frissebb jellegű.

Édes és kifejezetten zamatos Thierry Mugler Innocent parfümje, melyben a mandula inkább az erős középmezőnyben muzsikál a praliné, ribizli és barack mellett.

Yves Saint Laurent Cinema örök darab. A Baiser de Cinema ha lehet még csillogóbb és glamúrosabb, és talán egy csipetnyit “ízletesebb” is, mint a sima Cinema. Lineáris szerkezetű parfüm, melyben a mandula mellett vanília, klementin, ciklámen, amarillisz, bazsarózsa és jázmin illatozik ugyanolyan intenzitással a kezdetektől a végéig.

Itt a helye a válogatásban a Bvlgari szupersztár illatának, az Omnia-nak, annak ellenére, hogy nem kifejezetten a mandula a hangsúlyos az összetevők között. A masala tea aromája körbelengi a gyömbéres, fűszeres illatjegyeket, a mandula pedig csak ráadás az alapjegyben. Figyelem, újra kapható!

Keiko Mecheri Loukhoum mandulás csodája Törökország édes ízeit idézi. Abszolút főszerepben a mandula, melyet rózsa, méz, vanília és fás jegyek lengnek körbe. Isteni!

Kifejezetten tavasszal szeretek a Guerlain La Petite Robe Noire Eau Fraiche után nyúlni (sajnos meg fog szűnni), a mandula zöldes-kesernyés aromája kap főszerepet mandulavirággal, pisztáciával, friss citrusokkal és édes-gyümölcsös akkordokkal. Imádni való!

A nagyágyú szexiskedő dög: Dior Hypnotic Poison. Csakis télen, csakis alkalomra. Puhábbnál puhább, sálként ölelő meleg illat, izzó szenvedéllyel és nagyon édes akkordokkal. Klasszikus.

Tiszta mandulaillat, nemes egyszerűséggel falni valóan élénk mandulaillatot nyújt az L’Erbolario Mandorla. És kérem szépen pontosan ugyanolyan illata van, mint a nál ajóval drágább Etro Heliotrope-nak, amit szintén imádtam, csak túlságosan illékony volt, és bőr közeli.

Kihagyhatatlan Elie Saab L’Eau Couture darabja, az ikonikus narancsvirágos akkordját hatalmas adag mandulával frissítette fel.

Kifejezetten nyári illatnak szánták az ikonikus Acqua di Parma Mandorlo di Sicilia illatát, puha kasmírsál friss tónusokkal. Szerintem totálisan használható télen-nyáron, meseszép illat.

Végül jöjjön a titkos kis kedvencem, Valentino Donna Acqua! Nagyon könnyű, de mégis aromás illat, olyan pilleszárnyakon röppenő bűbáj illat, mandulával virágos jegyekkel és zamatos gyümölcsökkel. Kifinomultan csajos illat.

Végül még pár mandulás illat a teljesség igénye nélkül:
Montale Sweet Oriental Dream, Lolita Lempicka, Serge Lutens Louve, Bvlgari Jasmin Noir, Burberry Brit, Nina Ricci Love by Nina, McQueen My Queen, Tous Touch, Naomi Campbell Naomagic, Azzaro Twin, L’Artisan Jour de Fete,

Most Ti jöttök! Van kedvenc mandulás parfümötök?



5 thoughts on “Top 10 mandulás parfüm”

  • Prada Infusion d’Amande- nos bar egy uj kreacio, nem tudom, miert, de nagyon nehez beszerezni. Svajcban dragabb parfümüzletekben bar kaphato, de nagyon draga, kb. 120 CHF. Egyebkent az amazon.de-n is lehet ilyesmi aron kapni. En a ricardo.ch-n vettem egy felig tele üveggel, ha igy megbontva hozza tudsz jutni valahol, akkor nagyon kedvezö az ara.

  • Imadom a mandulaillatot! Prada Infusion d’Amande ennek a csodaltos kepviselöje! Elegans, kis irisz illattal, finom lagy illat, nem olyan erös, mint L’Erbolario-tol a Mandorla.

  • Givenchy Ange ou Démonja( az eredeti) rajtam abszolút mandulás,sokkal erőteljesebben ,mint Dior Hypnotic Poisonja. Nem mellesleg tartósabb ,s jóval kedvezőbb az ára is,bár mindkettőt nagyon szeretem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter