Kult parfümök 10.000 Ft alatt

Biztos ismeritek azokat a könyveket, amelyek a 1001 filmről/könyvről stb szólnak, amelyeket látnod/olvasnod kell még ebben az életben. Nos, a parfümök világában is keringenek olyan listák, amelyeken olyan parfümöket gyűjtöttek össze, amelyeket minden parfümistának egyszer ki kell próbálnia. Már csak azért is, mert mérföldkövet jelentenek a parfümök történetében, valami újat, egyedit adtak az illatok világához. Nem kell ahhoz milliomosnak lenni, hogy ezeket a kult illatokat felfedezzük, mert jó pár darab közülük nem is olyan drága. Ezek közül próbáltam szemezgetni számotokra.

Perfumer’s Workshop Tea Rose

Ha igazi, tiszta angolrózsa illatra vágysz, akkor mindenképpen próbáld ki a bődületesen olcsó Tea Rose-t. Tiszta, puritán rózsaillat. 120 ml 4500 Ft körül kapható, ugye, hogy megéri!

Jil Sander Sun

A fél világ megőrül érte, egyes országokban igazi legendának és hype illatnak számít, én mondjuk nem lettem rajongója, de aki imádja, annak a Sun jelenti a beach, napsütés, naptej és tengerpart illatát. 30 ml 5000 Ft körül van.

JLo Miami Glow

Basszus, mekkora hype volt/van körülötte. Emlékszem, jó 10x éve irtó nehezen lehetett beszerezni, mert ha valahol felbukkant, azonnal elfogyott. Igazi kókuszos beach illat egyenesen Jennifer Lopeztől. 30 ml 7000 Ft körül van.

Gucci Rush

Aztamindenit! Ez a vadítóan szexi illat lassan 20 éve van a piacon, de azóta sem ment ki a divatból. Megfékezhetetlen fűszeres barackillat. Brutál jó! Ha van kult olcsón, akkor ez az! 30 ml 10.000 ft alatt kapható.

Bvlgari Petit et Mamans

A legfinomabb babapúder illat, amit hagyományos parfümériákban megtalálhatsz. 100 ml-t 10.000 ft alatt már találsz.

Clean illatok

Az a helyzet, hogy jelenleg a tisztaságillatok szerelmeseinek nincs jobb márkája, mint a Clean, amelynek mindegyik illata a maga nemében egy fantasztikus friss valóságot jelenít meg. 10.000 ft körül mozog az áruk és 30 ml-s kiszerelésben kaphatóak. Kedvencem a Warm Cotton, a Clean Original, Shower Fresh és a Provence.

Hanae Mori Hanae Mori

Hanae Mori japán designer 20 éves illata a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend. Van kék pillangós (edp) és rózsaszín pillangós (edt) változata. Epres, mandulás, ylangos gourmand illat. 50 ml 10.000 ft körül van.

Calvin Klein Truth

Nincs ember, aki ne vágyott volna a 2000-es évek elején egy üveg CK Truth-ra. Zöld-virágos-fás, friss és izgalmasan modern illat.

Clinique Aromatics Elixir

Igazi nehézbombázó, nagyágyú illat, amelyből tényleg egy csepp is bőven elég. Viselni tudni kell, de az is igaz, hogy aki tudja viselni, az nem marad észrevétlen.

Sarah Jessica Parker Lovely

Hmm, nyílt titok, hogy SJP és Narciso Rodrigues jó ismerősök, és SJP finoman szólva ihletet nyert Rodriguez For Her illatából. Ennek ellenére az igencsak olcsó kategóriájú Lovely brutál üde pézsmás illata évek óta tarol. 100 ml 9000 Ft körül van.

Lolita Lempicka Lolita Lempicka

Az a bizonyos mesebeli alma, amellyel való első találkozásomra tisztán emlékszem. Mintában kaptam ajándékba, és amikor kifújtam a csukómra (nem most volt, vagy 10x éve), akkor nem is tudtam elképzelni, hogy hogyan tudnak ilyen istenien varázslatos illatot kreálni. Az egyik legjobb gourmand parfüm ebben az árkategóriában. 30 ml 9000 Ft körül mozog.

Lanvin Eclat d’Arpege

Soha szebb és jobb cassis illatot nem kívánok senkinek. Végtelenül bájos, üde, friss és természetes illat, abszolút király ár/érték arányban. 50 ml 8000 ft körül van.

Chopard Wish

Nem mai illat, de aki szereti, annak a legédesebb, legfinomabb illat a világon, az Angel kistestvére. 50 ml 8000 Ft körül mozog.

Agent Provocateur Agent Provocateur

Vivienne Westwood fia által megálmodott provokatív és pikáns fehérneműmárka debütáló illata olyan szélsőséges reakciókat vált ki, hogy már csak ezért érdemes kipróbálni. Elképesztően erős, érzéki rózsás-fűszeres akkordokat hordtak, mint hordtak, lapátoltak össze benne, abszolút femme fatale kategória. 50 ml 7700 Ft körül van.

Clinique Happy

Sajnos nincsenek mostanában jó emlékeim a csodás Happy-ről, mert a legutolsó darabom megbuggyant és irtó fura szaga lett, de emlékszem, amikor a barátnőm használta, imádtam rajta. Ezt mindenkinek egyszer viselnie kell. 30 ml 7000 ft körül van.

Britney Spears Fantasy

Ezért a pénzért a legjobb gyümölcsös gourmand parfümöt kapod, Amerikában széthordják pillanatok alatt. Legenda! 100 ml 7000 Ft.

 



2 thoughts on “Kult parfümök 10.000 Ft alatt”

  • Nagy rajongója vagyok a listáknak 😀 Nincs egy közmegegyezéses klasszikus lista valahol? Én jobb híján azokat vettem ide, amik FiFi-díjasak, legalább 25 évesek és még kaphatóak. Ezek alapján még pár tízezer alatti illat:

    Old Spice
    Aramis
    Cacharel Anais Anais
    Estee Lauder White Linen
    Gloria Vanderbilt Vanderbilt
    Estee Lauder Beautiful
    Calvin Klein Obsession
    Davidoff Cool Water
    Calvin Klein Eternity

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter