Guerlain Mon Guerlain Bloom of Rose – parfümkritika

Így két év távlatából már tudjuk, hogy a Guerlain számításai bejöttek, és megérte befektetni Angelina Jolie-ba, mert a színésznő arcával fémjelzett Mon Guerlain a toplistákat ostromolja szerte a világban. Személy szerint nagyon szeretem a Mon Guerlain sorozatot, az alapillattól kezdve a különböző változatokig bezárólag mindben találok egy-egy zseniálisan megálmodott akkordot, amely örömet okoz számomra, és szívesen viselem.

Vegyük számba a megjelent illatokat:

Mon Guerlain edp, az alapillat sok-sok vaníliával, tonkával és levendulával.

Mon Guerlain Florale edp vaníliával, levendulával és virágos jegyekkel.

Mon Guerlain edt levendulával, vaníliával, mandarinnal és narancsvirággal.

Idén tavasszal jelent meg a Mon Guerlain Bloom of Rose, amelyben szintén megtalálható a Mon Guerlain DNS-e, a levendula és a vanília, csak a citrusos jegyek mellett a rózsaszirom puha, éteri illata is szerepet kapott.

“Míg a Mon Guerlain eredeti váza változatlan marad, ugyanúgy fellelhető benne a Carla levendula, Sambac jázmin, tahiti vanília és ausztrál szantálfa kvartettje, két új, a parfümőr által nagy becsben tartott két további összetevővel egészült ki: neroli és bolgár rózsa. A bolgár rózsa, ez a Thierry Wasser számára kedves összetevő, színt, mozgást és textúrát visz az illatba. „A bolgár rózsa vidám, friss és gyümölcsös. Egyaránt benne érezhető az érintetlen ártatlanság és az érettség is. Ezt a rózsát mindig is imádtam és kezdetektől fogva dolgozhattam vele a Guerlainnél. Sőt mi több, a rózsa esszenciális eleme a Guerlinadenak, a Ház egyedi és exkluzív illatkézjegyének. Ezért teljes joggal foglalhatja el a legújabb Mon Guerlain illat, a Mon Guerlain Bloom of Rose összetevői között a főszerepet.Ami a nerolit illeti, „fennköltséget és ragyogást kölcsönöz a kompozíciónak. Üde virágos aspektusi visszaidézik a frissen szedett narancsvirág illatát. Tökéletes párja a Sambac jázminnak, kiemeli narancsfás oldalát.” mondta róla Delphine Jelk. Az eredmény egy káprázatos és vidám illat, fehér virágokból, levendulából és a virágok királynőjéből, a rózsából.”

Leszögezem, hogy a Bloom of Rose EDT, azaz megtestesíti mindazt, amit egy Eau de Toilette töménységű illattól elvárunk. Könnyed, légies, szikrázóan élénk fejjegyek, ugyanakkor illékony, kevésbé testes alapjegyek, így az illat rendkívül visszafogott és bőr közeli, sillage-bomba rajongóknak nagy csalódást fog okozni. Neroli és rózsa tiszta, púderes, már-már frissen mosott ruhák tisztaságát idéző akkordja adja az illat szívét, lelkét. A rózsa nem hazudtolja meg önmagát, éteri, kellően karakteres, üde és asszonyi, a szó nemes értelmében. Ez nem az a bájos, romantikus, elpirulós illat, sokkal inkább a karakteres, magabiztos nők illata, ugyanakkor hiányzik belőle a femme fatale faktor, nem akar szexiskedő, bugyilekergető sem lenni, pusztán elegáns és arisztokratikus a maga Guerlain módjára. Imádom a Mon Guerlain vanília-levendula akkordját, ebben az illatban halványan fedezhető fel, a rózsa és a fehér virágok púderessége kissé elnyomja, ugyanakkor sokkal élénkebb és vibrálóbb, mint az alapillat.

Remekül pozicionálták a tavaszi-nyári szezonra, könnyedsége, frissessége melegebb időszakban jó alternatíva azok számára, akik nem szeretnének trópusi-nyári beach hangulatot maguk körül, és szeretnék a nyári melegben is kihangsúlyozni elegáns nőiességüket. Egyetlen szépséghibája, hogy rendkívül hamar eltűnik a bőrömről. Remélem, hogy kevésbé száraz bőrű parfümrajongó társaim szerencsésebben járnak a Bloom of Rose-zal.

Összetevők: levendula, citrusok, rózsa, narancsvirág, neroli, szantál, vanília

Sillage: 2/3 –  bőrközeli, inkább intim illat

Tartósság: 2/3 – illékony, majdhogynem kölni kategória az én bőrömön

Szexifaktor: 4 – Nem szexiskedő, ugyanakkor a rózsa ilyen fajta karaktere nagyon bejön a férfiaknak

Elegancia: 4 – francia elegancia, ha van ilyen 🙂

Korosztály: bár kortalan, igazából 30-on túl tudom elképzelni, ehhez az illathoz kell tartás, na!

Már kapható a nagyobb parfümériákban, 30 ml, 50 ml, 100 ml méretben kapható,  ár: 21.200,- 28.700,- 38.900.



1 thought on “Guerlain Mon Guerlain Bloom of Rose – parfümkritika”

  • Kedves Andrea!
    Irtam emailt, szeretnék illatmintát rendelni. de sajnos nem kaptam még választ.
    Üdv,:Kati

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter