Bvlgari Omnia Indian Garnet – parfümkritika

Amióta parfümökkel behatóbban foglalkozom, rájöttem egy aranyszabályra: soha ne “írj” le egy illatot, mert sosem tudhatod, hogy éppen az lesz a kedvenced pár év múlva. Természetesen ezzel a megfigyeléssel kapcsolatban nem én találtam fel a spanyol viaszt, hiszen köztudott, hogy minimum 7 évente az ember ízlése változik, van, akinek meg ennél sűrűbben – lásd saját magamat. Szóval ha parfümről van szó, akkor meg végképp óvatosnak kell lennem, mert bizony többször is előfordult, hogy egy “nemszeretem” illattól megváltam, hogy aztán pár év múlva vehessek egy újabb üveggel belőle.

omnia indian garnet

A Bvlgari (vagy Bulgari, kinek hogy tetszik) Omnia sorozata meg amúgy is a Bvlgari illatok valahogy hadilábon állnak nálam. Roppant élvezem, hogy végtelenül kifinomultak, légiesek, exkluzív benyomást hagyva viselőjében és környezetében, de sokszor az az érzésem, hogy ez a kifinomultság túlságosan törékeny és illanós, valahogy nem elég határozott a bőrömön, pedig én aztán szeretem, ha az illatom igazán jelen van rajtam. De ez én vagyok. Szóval az Omnia sorozat hatalmas siker, kezdve az anyaillattal, a sajnos már kiveszőben lévő Omniával, nem beszélve a szupersztár Omnia Crystalline-től, melynek – valljuk be – sikerét azóta is szeretné a Bvlgari csak megközelíteni. Így született meg az “indiai gránát” Omnia, a keleties fűszerek, misztikum és a nemesség aurájának illatos vallomása, az Omnia Indian Garnet.

Bvlgari-Omnia-Indian-Garnet

A Luxoryshop.com jóvoltából egy szupercuki 5 ml-s változatot próbálhattam ki, és mondanom sem kell, hogy alig vártam az Omnia Indian Garnet és a bőröm találkozását. Nos, az első benyomás a megszokott Bvlgari feeling: oké, nem rossz kis illat, de semmi extra, semmi tadaaam, semmi lehengerlés. Ha nem lennék tapasztalt vén róka, már könyvelném is el az illatot a futottak még kategóriába. De másnap is újra magamra cseppentettem. És láss csodát, napközben kapkodtam a fejem, hogy kinek van ilyen jó illata, mire rájöttem, hogy nekem 🙂 Aztán mint a mesében, harmadnapra teljesen beleestem, kiismertem, rájöttem az átváltozásának ritmusára, összeértünk nem csak a bőrömmel hanem az orrommal is.

Merthogy az Omnia Indian Garnet továbbviszi az Omnia sorozatban oly jól ismert éterien tiszta, érzéki fás jegyet, melyhez egy csipetnyi fűszer és mikor hogy virágos vagy éppen vizes-zöld jegyek társulnak. Kicsit olyan érzésem van, hogy az Omnia és az Omnia Crystalline nászából származó gyermekként tisztelhetjük az Omnia Indian Garnetet, válaszképp azoknak a nőknek, akik számára túl sok az Omnia keleties fűszerezettsége, de túl könnyed a Crystalline ózonos-zöld akkordja. Mondhatjuk, hogy jutott egy kicsi ebből és abból is. Az indian Garnet metszően friss citrusos jegyekkel indít, izgalmassá az indiai sáfrány teszi, meglepetéskéknt indiai tubarózsa a szívjegyben, mely nagy talán az orromnak, szinte nem is érzem, nagyon halk akkordot kapott az osmanthussal. Inkább lényegi esszenciaként vannak jelen az illatban, összehozva a citrusos jegyeket az ultranőies meleg ámbrás ágyba fektetett fás jegyekkel.

India ihlette illat még soha ilyen lágyan visszafogott nem volt, de mégis működik. Elegáns, sikkes és modern aura vesz körbe, olyan “bvlgaris” életérzéssel megfejelve, igazán élvezet viselni. Próbáljátok ki, és adjatok több esélyt ennek az illatnak (is)!

A Luxoryshop.com oldalon most akciósan juthattok hozzá!



4 thoughts on “Bvlgari Omnia Indian Garnet – parfümkritika”

  • Bár nekem a Green Jade is abszolút nyári illat, még így ősszel is hordható szerintem. Igazi friss, zöld illat, de kevésbé maszkulin mint mondjuk a Mandragore. Eddig mindig mindenki megjegyezte, hogy milyen jó illatom van ha ezt viseltem. 🙂

  • :)) Felkeltetted az érdeklődésem a Green Jade iránt..anno próbáltam, de aztán nem szereztem belőle egy üveggel, nincs előttem az illata.

  • Én ugyanúgy voltam ezzel az illattal! Elsőre kifejezetten nem tetszett, mert éreztem benne egy kis “fiatal vagyok még ehhez” érzést, meg hogy semmi különös, és mire elhasználtam a mintát már azon gondolkodtam, hogy nagy üveggel is vesszek egyet! 🙂 Kifejezetten narancsos, mandarinos beütése van, hűen tükrözi az üvege is. Egy bajom van vele ami miatt végül mégsem vettem meg: hogy nekem nagyon nyári illat (és most már nagyon vége van), és hogy rajtam pár óra múlva teljesen elillant sajnos. Egyedüli “tartósabb” gyűjtemény Bvlgari parfümömet nem tudta felülmúlni, ami az Omnia Green Jade. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter